Scania

Konstruktör av komponenter till motorns gasväxlingssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 13 augusti 2019
Stängs
den 3 september 2019
Ref:
20193025
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och utveckla våra framtida högeffektiva förbränningsmotorer och världens mest hållbara transportlösningar, från idé till färdig produkt?

Vi söker nu ett par konstruktörer till gruppen Exhaust components och teamet som ansvarar för utveckling av ventiler och ställdon, såsom motorns avgasbroms och EGR-ventiler. Det är komponenter som utvecklas i nära samarbete med olika leverantörer och bjuder på spännande utmaningar.

Vi söker dig som är en ansvarfull lagspelare som gillar att lösa problem och utmanas av att konstruera för såväl bästa prestanda som robusthet, en inte alltid enkel ekvation att lösa med de tuffa förhållandena som våra komponenter utsetts för.

Dina arbetsuppgifter
Du som konstruktör kommer att ansvara för utvecklingen av dina komponenter till seriemässig mognadsgrad med allt vad det innebär. De främsta utmaningarna är att konstruera för både prestanda och livslängd där motorvibrationer, höga temperaturer och tryckfall är några av parametrarna som dimensionerar våra system.

Du kommer att konstruera dina artiklar i Catia V5, undersöka och verifiera via simulering och provning, analysera resultat och eventuella utfall, bolla idéer med andra konstruktörs- och provningsingenjörskollegor och givetvis med leverantörer för att nå upp till våra högt uppsatta krav på våra komponenter.

Du kommer få möjligheten att bygga upp ett brett kontaktnät både internt på Scania och externt med våra leverantörer. Du kommer att samarbeta med andra konstruktionsgrupper, beräkningsgrupper, inköp och produktion. Där ansvarar du för att balansera samtliga krav på bästa sätt för Scania.

Du har stöd i teamet, gruppen och inom avdelningen av erfarna medarbetare inom många kompetensområden.

Din Profil
Vi söker dig med positiv attityd, en ansvarsfull lagspelare som kan driva utvecklingen framåt på ett självständigt sätt. Du behöver vara åt det analytiska hållet, gilla problemlösning och vara kreativ i att hitta nya idéer och förslag på lösningar till problem. Du behöver dessutom förankra arbetet både inom gruppen samt mot tvärfunktioner. För det krävs att du har lätt för att samarbete, är en god kommunikatör samt kan jobba på ett strukturerat sätt.

Du är högskole- eller civilingenjör och har några års konstruktionserfarenhet,

Du behärskar engelska i tal och skrift och det är meriterande om du behärskar svenska.

För mer information
Kontakta gärna Ulrica Renberg gruppchef "Exhaust components", 08-553 520 21.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb