Scania

Teknikinformatör till Scanias uppkopplade tjänster

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 13 augusti 2019
Stängs
den 31 augusti 2019
Ref:
20191654
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Dina arbetsuppgifter
Scania utvecklar många tjänster för att stötta transport- och verkstadsaffären. En tjänst i form av en portal eller en app är en lika viktig bärare av Scanias varumärke som designen av vårt fordon. På vår grupp stöttar vi tjänster med de olika texter som syns överallt användargränssnittet, hjälpfiler, manualer, mailmallar och så vidare. Vi arbetar aktivt med ett så korrekt, konsekvent och tydligt språk som möjligt för att användaren skall känna förtroende för tjänsten.

Det dagliga arbetet styrs av systemutvecklingsprinciper, agila arbetssätt och i samarbete med kollegor som jobbar med programmering, UX, språk och översättning. Vi arbetar i olika skribentverktyg och håller samman hela textarbetet från behov till leverans.

Scania utvecklar just nu många nya tjänster och vi utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta med text i systemutveckling. Du kommer vara en aktiv del av detta förändringsarbete och få se helt nya tjänster och samarbeten växa fram.
Din profil

  • Du har en eftergymnasial utbildning. Du är idag teknikinformatör med erfarenheter från text till IT-system eller så kanske du en person med erfarenhet från systemutveckling, med stark språkkänsla.


Meriterande är kunskap om Scania och våra produkter och tjänster. Skrivarbetet sker på svenska, Du behöver kunna förstå och göra dig förstådd även på engelska.

Du behöver vara tydligt självgående, vara beredd att ta ansvar på alla nivåer från övergripande strategi, till detalj i leverans och vara bekväm med att prioritera. På gruppen YSEU ingår du i ett team av flera medarbetare som arbetar med teknikinformation. På avdelningen finns fler teknikinformatörer, språkvårdare, terminologer och illustratörer som tillsammans tar ansvar för kvalité och utveckling av vår teknikinformation.

Om vår grupp

Vi är en del av Vehicle Service Information. Vår avdelning levererar information och tjänster som får servicemarknaden att snurra. Vi kravställer reparerbarhet, skriver handböcker, utvecklar system och skapar reservdelskatalogen. För att hantera Scanias snabba utveckling jobbar vi mycket med effektivisering, modultänk och försöker skapa datadriven information. För närvarande arbetar vi med flera stora interna utvecklingsprojekt för att bli ännu bättre på att informationsförsörja världens bästa fordon.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Pontus Åström, YSEU, 08-553 863 71

Ansökan

Sök via vår hemsida www.scania.com/jobb alt HR/InLine senast den 29 augusti.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb