Scania

Utvecklingsingenjör för framtidens tunga transporter

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 augusti 2019
Stängs
den 16 september 2019
Ref:
20192214
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med att utveckla framtidens hållbara transporter? Vi söker nu en engagerad medarbetare till vårt team som arbetar med framtidens lösningar för kyl- och oljesystemsstyrning.

Scanias drivlineavdelning växer snabbt och går från att endast utveckla internt till att bli styrsystemsleverantörer till hela Traton Group (MAN, Scania, Navistar, MAN Latin America). Arbetet ligger i fordonsteknikens framkant, och Scania är det svenska företag som flera år i rad har haft flest godkända patentansökningar. Vår grupp består av 14 engagerade utvecklare som jobbar med applikationsmjukvaran för reglering av moment och bränslemängd, kyl- och oljesystem samt aggregatstyrning. Till gruppen söker vi nu en utvecklingsingenjör för funktions- och mjukvaruutveckling med fokus på kyl- och oljesystemsstyrning.

Dina arbetsuppgifter

Din roll blir att utveckla nya strategier och funktioner inom gruppens ansvarsområde, implementera och testa dessa. Allt för att skapa en bättre produkt ur prestanda-, förbrukning- och förarperspektiv. Du kommer att få ett brett kontaktnät och få följa dina funktioner från krav ända till validering. Frågeställningar som dyker upp under resans gång kommer att drivas såväl inom som utanför gruppen. Arbetet sker i en varierande miljö där mycket av testningen sker i motorprovcell, chassiedynamometer och lastbil på vägarna kring Södertälje, men även i Spanien och Norrland under de årliga klimatproven.

Din profil

Vi söker en teknikintresserad civilingenjör eller motsvarande med kunskaper inom funktions- eller mjukvaruutveckling för inbyggda system alternativt annan bakgrund inom motor eller styrsystemsutveckling. Du har erfarenhet av programmering, modellering eller av några av våra verktyg, där Matlab, Simulink och programmering i C är centrala för oss.

Som person är du analytisk och gillar problemlösning men trivs också med ett kontaktnät som tar dig långt utanför gruppens gränser. Du är anpassningsbar och trivs med att både jobba med löpande kundanpassningar och i stora framtida projekt. Du har körkort för bil och behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift. Har du inte redan körkort för lastbil kommer möjlighet för att ta detta ges.

Viktigast är dock ditt driv och din passion att vara med i produktutvecklingens framkant.

Vad vi kan erbjuda dig

Ett varierande arbete där du kommer få möjlighet att växa och utmanas i din roll med löpande kompetensutveckling och alla de fördelar som ett jobb inom ett storföretag innebär. Scania erbjuder även flextid, arbetstidsförkortning, personalbil, tjänstepension, lunch till reducerat pris, Scania Jobbexpress Stockholm/Liljeholmen - Södertälje. Hjälp med boende för nyanställda kan erbjudas.

För mer information kontakta

Sofie Jarelius, gruppchef NCFC 08-553 713 19

Martin Hansson, utvecklare NCFC 08-553 898 53

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb