Scania

Mjukvaruutvecklare inbyggda system

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 augusti 2019
Stängs
den 2 september 2019
Ref:
20190953
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar?

Vår sektion, Main systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen Central Coordination Core. Gruppen består av två team och har ett helhetsansvar för utveckling av funktionalitet i Scanias centrala styrsystem. Teamen är sammansatta av personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

Teamen har flera intressanta utmaningar framför sig för att Scania fortsatt ska vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem.

Dina arbetsuppgifter

På vår grupp utvecklar vi framtidens funktioner inom Scanias mest centrala system. Vårt system, Coordinatorn, är inblandat i majoriteten av lastbilens funktionalitet och du kommer därför i kontakt med många olika delar av organisationen. Vår grupp ansvarar för ett brett spann av funktioner, allt från adaptiv farthållare, över serviceindikatorn till automatisk nödbroms och stop-start-strategier för förbränningsmotorn.

Din specialitet är att utveckla mjukvara för inbyggda system i C eller Matlab/Simulink. Du jobbar tätt ihop med de övriga medlemmarna i teamet där ni tillsammans ansvarar för hela leveransen och du kommer därför också att få jobba med funktionsutveckling, testfallsutveckling i Python, kravställning och viss testning i fordon - allt för att säkerställa en komplett leverans i varje sprint. Hos oss har du varierande arbetsuppgifter och möjlighet att skapa ett brett kontaktnät. Vi strävar kontinuerligt efter att hela tiden bli lite bättre och du tar en aktiv del i det förbättringsarbetet.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information


Kontakta Maja Winstrand Lyman, gruppchef, 08-553 702 74.

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. Bifoga även betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb