Scania

Utvecklingsingenjör Avgasbehandling - Katalysatorer och Partikelfilter

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 augusti 2019
Stängs
den 10 september 2019
Ref:
20192993
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till en bättre miljö och vara en del i den tekniska frontlinjen för fordonsavgasrening? Sök då tjänsten på Scania: Utvecklingsingenjör Avgasbehandling - Katalysatorer och Partikelfilter.

Teamet
Gruppen Catalyst & Filter Performance består av tolv utvecklingsingenjörer med ansvar för prestanda och funktion avseende avgasbehandlingens omvandlingssteg - NOx-reduktion samt partiklarnas filtrering och regenerering. Vi söker nu dig som vill vara en del i det team som just börjat den spännande utvecklingen av nästa generation avgasbehandlingssystem.

Dina arbetsuppgifter
Du jobbar i huvudsak med provning av avgasbehandlingssystemet och dess olika komponenter. Arbetet sker i nära samarbete med komponentleverantörer av katalysatorer och partikelfilter samt kollegor på Scania och VW-koncernen inom motorprestanda, konstruktion samt styrsystemutvecklare. Provningen av delkomponenter och hela system utförs i rigg, motorprovcell och i lastbil och buss. Avgasbehandlingen är en integrerad del av drivlinan som både påverkar och påverkas av motorn.

Arbetet är en iterativ och dynamisk process där många variabler skall optimeras samtidigt. Allt ifrån katalysatorernas specifika egenskaper - t ex att selektivt och effektivt omvandla NOx, till krav på livslängd, robusthet och våra kunders totalekonomi vägs in i optimeringsarbetet där Scanias Modularisering är den princip som styr och ger arbetet riktning.

Med hjälp av ett genuint tvärfunktionellt arbete levererar du underlag så att Scania väljer de bästa komponenterna, så att motor och avgasbehandling kan styras och regleras på ett robust sätt och så att systemen kan certifieras mot nuvarande och kommande tuffa miljökrav globalt.

Detta är ingenjörernas mångkamp med kemi, fysik, termodynamik, styr- och reglerteknik, mekatronik, mätteknik och mekanik, kryddat med kommersiella avväganden.

Din profil
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom teknisk fysik, kemiteknik, kemiteknik med fysik, mekatronik, farkostteknik eller liknande. Gärna med erfarenhet av förbränningsmotorteknik och/eller motorkalibrering/optimering.

  • Du är tekniskt intresserad, gillar att lösa komplexa problem och är nyfiken att lära nytt.
  • Har ett praktiskt förhållningssätt, söker samarbete för att lösa uppgifterna och ser till helheten utan att tappa detaljerna.
  • Gillar omväxlingen mellan den praktiska provningen och analys och utvärdering.
  • Är social och kontakter med leverantörer och tvärfunktionellt arbete är något som ger dig energi.
  • Behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift.


För mer information
Kontakta gärna Emma Alenius, Gruppchef, 076-516 65 24, emma.alenius@scania.com

Ansökan
Ansökan skall innehålla personligt brev, cv och betygsutdrag samt minst en referens.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb