Head of PMO inom IT till Hembla

Rekryterare
Hembla
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 augusti 2019
Stängs
den 19 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Söker du ett nytt sammanhang där dina färdigheter inom IT-projektledning, ledarskap och styrning av PMO värderas högt? Nu söker vi en Head of PMO till IT-avdelningen på fastighetsbolaget Hembla.

Här kommer du till en dynamisk verksamhet som är inne i en spännande förändringsfas där IT-organisationen kommer att vara avgörande för framtida framgångar. Här finns stora möjligheter att forma både din roll och ditt verksamhetsområde. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som Head of PMO ansvarar du för att projektkontoret levererar alla teknikunderstötta projektinitiativ för Hembla. Utöver projektportföljen och att följa upp pågående och planerande projekt så säkerställer du även att vidareutveckla ramverk för projektstyrning och samverkansmodeller. Du, tillsammans med relevanta intressenter driver agendan gällande utvecklingsplanering och prioritering samt säkerställer att projekten går i linje med etablerade strategier.

Du kommer bland annat att:

  • Säkerställa att samtliga IT-projekt har rätt förutsättningar för att leverera framgångsrikt
  • Självständigt driva minst ett IT-projekt från initiering till förvaltning
  • Kontinuerligt förbättra processer, verktyg för projekt- och portföljstyrning samt att dessa hänger ihop med kompetens- och resursplanering samt arkitekturstyrning
  • Stötta och utbilda projektledare kopplat till projektmodeller, processer och ramverk
  • Planera, leda, följa upp och samordna projekt
  • Strukturera spårbarhet från kravbild till godkända testfall

Tjänsten är placerad på Hemblas huvudkontor i centrala Stockholm.

Är det här du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet som IT-projektledare och PMO där du under åren samlat på dig en bred teknisk förståelse. Troligen har du dessutom teoretisk och praktisk erfarenhet av vanligt förekommande projektmodeller, gärna PM3 samt besitter kunskap om olika utvecklingsramverk.

Som person känner du dig trygg i ditt ledarskap och har förmågan att växla mellan perspektiv och kan koppla ihop det övergripande målet med det dagliga arbetet i projekten. Vidare är du också kommunikativ och bekväm i roller med ett flertal interna och externa kontaktytor där du också behöver förhandla och ibland styra. Du är pedagogisk och coachar gärna och gillar att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Meriterande är att ha erfarenhet utav fastighetsbranschen, insikt i agila metoder, change management, CHEF-projektmodell och Six Sigma. Har du dessutom relevanta certifieringar inom området är det också meriterade. Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Hembla med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”sök-jobbet”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429 eller Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

 

Kontaktperson
Marcus Grahn
08-120 50 429

Tjänstens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Placeringsort
Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb