Senior IT-arkitekt till Hembla

Rekryterare
Hembla
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 augusti 2019
Stängs
den 19 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du tillämpa dina kunskaper inom enterprise-arkitektur och driva teknikdrivna aktiviteter för versamhetsförbättringar? Nu söker vi en senior IT-arkitekt till fastighetsbolaget Hembla. Här kommer du till en dynamisk verksamhet som är inne i en spännande förändringsfas där IT-organisationen kommer att vara avgörande för framtida framgångar. Här finns stora möjligheter att forma både din roll och ditt verksamhetsområde. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som senior IT-arkitekt ansvarar du för att definiera strategier, principer, vision, standarder, verktyg och metoder för Enterprise arkitektur. Du kommer att arbeta nära verksamhets- och IT-organisationen för att definiera och kommunicera strategiska och taktiska krav samt att tillsammans med andra IT-arkitekter säkerställa att dessa möter aktuella och framtida infrastrukturbehov.

Vidare kommer du att skapa och implementera en integrationsdesign som uppfyller verksamhetens interna och externa integrationsbehov. I rollen kommer du även ge vägledning och riktlinjer inom alla tekniska aspekter under ett implementeringsprojekt, bland annat kravanalys och kravdesign, konfiguration, utveckling, konverteringar, systemtester, övergångar och support till produktionen och förvaltning.

Vidare kommer du att:

  • Vidareutveckla den tekniska roadmapen för organisationen
  • Ta fram och implementera ett IT-tekniskt ramverk
  • Underhålla arkitekturmodeller med tillhörande designkomponenter
  • Dela best practice, lärdomar och fortlöpande uppdatera den tekniska systemarkitekturen
  • Ge vägledning inom val av produkter, komponenter och leverantörer men även datakvalitet med avseende på korrekthet, aktualitet och användning, samt även ge rekommendationer gällande datasäkerhet, datalagring samt arkivering.
  • Skapa/uppdatera datamodeller för viktiga verksamhetsenheter samt dokumentera referens- och masterdatakrav
  • Utbilda organisationen inom IT arkitektur

Tjänsten är placerad på Hemblas huvudkontor i centrala Stockholm.

Är det här du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en gedigen erfarenhet som IT-, lösnings- eller enterprise-arkitekt och erfarenhet av arkitekturlösningar som bygger på molntjänster för att bygga skalbara, löst kopplade men hårt integrerade applikationer. Vidare ser vi erfarenhet av att ta fram designlösningar, Enterprise Integration-mönster och BI-lösningar. Troligen har du relevant akademisk utbildning inom IT eller närliggande område.

Som person är du exekutiv, strukturerad med en välutvecklad känsla för detaljer. Du har du förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer med flertalet interna och externa kontakter. Du gillar att hitta lösningar och har kreativ och nyfiken inställning till tekniska utmaningar. Troligen känner du dig trygg i att hålla presentationer och skapa kvalitativ dokumentation.
Meriterande är att ha erfarenhet av IT-arkitektur i Microsoft Cloudmiljö och modelleringsverktyg som SparxSystems EA och Embarcadero ER/Studio. Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Hembla med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”Sök jobbet”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429 eller Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

 

Kontaktperson
Marcus Grahn
08-120 50 429

Tjänstens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Placeringsort
Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb