Vass it-specialist som kan och vill arbeta med e-tjänster

Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland, Stor-stockholm
Lön
Individuell lönesättning
Annonserat
den 20 augusti 2019
Stängs
den 6 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av att arbeta med komplexa it-system? Har du kunskaper och erfarenheter inom digitalisering, e-tjänster eller e-legitimationsområdet? Ta då chansen att vara med och påverka utvecklingen inom det här området! 

Om jobbet

Inom e-legitimationsområdet pågår många initiativ både nationellt och internationellt. Säkra och användbara e-legitimationer är en förutsättning för att kunna digitalisera och utveckla säkra offentliga e-tjänster. DIGG ansvarar för Sveriges eIDAS-nod, som gör det möjligt att använda en e-legitimation över gränserna inom EU. Inom DIGG pågår flera utvecklingsuppdrag som berör detta område.

Som it-specialist kommer du att arbeta brett med frågor kring offentlig sektors behov av digitalisering av e-tjänster och användningen av e-legitimationer. I den här rollen är det viktigt att du kan förstå komplexa it-system och internetapplikationer och kan förklara komplicerade sammanhang och modeller på ett begripligt sätt. Du kommer att bli en av våra experter inom området.  

Du kommer att:

  • analysera och medverka i framtagande och underhåll av tekniska ramverk, specifikationer och standarder i samverkan med it-arkitekter, samarbetspartners och andra sakkunniga inom bland annat e-legitimationsområdet
  • specialisera dig inom olika standarder och tekniker främst inom e-legitimation t.ex. eIDAS och SAML (Security Assertion Markup Language)
  • arbeta med tekniska säkerhetsfrågor och sårbarhetsanalyser
  • medverka i svenska och internationella nätverk och styrgrupper
  • omvärldsbevaka och analysera utvecklingen av webbaserad utveckling med höga säkerhetskrav
  • delta i projekt och leda/delta i förstudier, granskningar, utredningar, m.m
  • Självständigt driva ditt eget arbete, men också ingå i tvärfunktionella arbetsgrupper tillsammans med andra kompetenser inom myndigheten.

Den här rollen är placerad vid enheten Digitala tjänster som idag består av åtta personer. Läs mer om DIGG och enhetens verksamhet här.

Om dig

Samarbete och samverkan är viktiga delar i vårt uppdrag, därför är det en självklarhet att du har god samarbetsförmåga. Du har helhetssyn där du ser till hela verksamhetens bästa i dina ageranden och beslut. Du vill och kan lära dig nya verksamhetsområden och har ett eget driv.
Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna och du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram.

Erfarenhetsmässigt har du har under en längre period arbetat med komplexa it-system med många beroenden och stora krav på it-säkerhet. Du har teknisk erfarenhet av att arbeta med e-tjänster och digitala lösningar. Du kan ha arbetat som teknisk projektledare, senior utvecklare eller haft liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om dessa innehållit e-legitimationer, elektronisk identifiering och e-signering. Det är också meriterande om du är du van att göra tekniska specifikationer och granskningar och har erfarenhet av att göra utredningar.

Du har en akademisk utbildning med en relevant inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Om DIGG
DIGG är en liten myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt. Vi sitter i moderna aktivitetsbaserade lokaler i centrala Sundsvall och erbjuder nu dig möjligheten att få vara med att utveckla vår verksamhet och skapa nytta med oss på DIGG!

Vi erbjuder 
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. 
Vårt huvudkontor finns i Sundsvall och idag har vi även arbetsplatser i Stockholm. Vi arbetar till stor del med digitala arbetssätt och är öppna för annat tjänsteställe än Sundsvall. 

Resor förekommer och antalet kan variera över tid.

Den här rollen är säkerhetsklassad. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning till den här rollen. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du få här.

Sök
Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är den 6 september 2019.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta tjänsteområdesansvarig Lotta Hämäläinen på tel 010-484 73 49. Fackliga kontaktpersoner är Jan Bergdahl, Saco och Åsa Fridholm, ST. De nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Länk till den här sidanhttps://www.digg.se/om-oss/jobba-med-oss/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=30&rmlang=SE

Liknande jobb

Liknande jobb