Dataanalytiker till Spendrups

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 augusti 2019
Stängs
den 20 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och bidra på Spendrups resa mot ett mera datadrivet och insiktsfullt bolag? Då kanske du är deras nya dataanalytiker! 
Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. De har under ett antal år genomfört ett flertal utvecklingsprojekt för att effektivisera sin produktion och logistik och avser fortsätta utvecklingen mot ökad effektivitet och konkurrenskraft. Därför utökar de nu även sina satsningar inom sälj, marknad och administration samt integrationerna däremellan för att digitalisera och fördjupa sina kundrelationer. Men för att uppnå bästa resultat krävs insikter och rätt insatser och det är här som du kommer in i bilden!

Om tjänsten
Som dataanalytiker förväntas du driva frågor och utveckling av Spendrups datalager och BI. Du kommer tillsammans med en kollega inom samma område ansvara för att förändra och arbeta proaktivt gällande bolagets i dag mer klassiska syn på datalager och dataanalys mot att skapa framtidens verktyg.

IT-systemen är en bärande del av Spendrups produktion och verksamhet och behovet av dataanalys ökar ständigt då bolaget måste kunna reagera snabbt på förändringar. Genom att lägga örat mot verksamheten tror vi, att du kommer att kunna erbjuda värde för Spendrups medarbetare eftersom du har förstått deras behov. Vi vill att du ska upplysa och utbilda medarbetarna i vilken data de kan efterfråga och hur de ska beställa den. Analysen gör de själva men du kanske ger dem tips och idéer hur de kan tänka på vägen dit. Rollen innebär stora kontaktytor vilka till exempel kan vara systemanvändare inom alla områden och nivåer, projektledare och leverantörer.

I rollen kommer du bl.a. 
• Driva och utveckla befintligt datalager 
• Proaktivt arbeta med dataanalys
• Fånga upp verksamhetens behov
• Stötta beställare i framtagande av kravspecifikation
• Extrahera data ur datalagret
• Visualisera och presentera data 
• Förvalta datalagret
• Omvärldsbevakning av trender kring datalager, datautvinning och verktyg
• Kravställa leverantörer

Spendrups IT-verksamhet är lokaliserad på tre orter, Vårby, Hällefors och Grängesberg och består i dagsläget av ca 30 medarbetare delat på fyra grupper inom avdelningarna utveckling, drift, support/applikation och projektledning. Du kommer att tillhöra Utvecklingsteamet vars gemensamma uppdrag är ta emot och realisera de önskemål kring IT lösningar som verksamheten har. Du kommer att möta en grupp som arbetar mot gemensamma mål och som genomsyras av prestigelöshet och dagligt kunskapsutbyte.

Din placeringsort kan antingen vara Vårby i Stockholm eller Grängesberg. Resor förekommer i tjänsten till övriga orter då samarbete inom IT och mot verksamheten är viktig.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll söker vid dig med universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling alternativt erfarenhet som gett likvärdig kompetens. Du har tidigare arbetat i en liknande roll där du t.ex. har hämtat data, stöttat organisationen med utveckling av rapporter samt kravställt på analysmiljö.

Du har kunskap och erfarenhet av SQL och SQL Server och det är meriterande om du även har kunskap om: 
• SQL Server Analysis Services 
• DB2 
• Cognos 
• Click N Decide 
• Movex M3 
• Git, GitHub 
• Agilt arbete, Scrum

Vidare ser vi att du är öppen för och gillar nya tekniska lösningar och eftersom vi arbetar löpande med förbättringsärenden och större projekt, ser vi att du trivs med att vara aktiv i flera utvecklingsfrågor parallellt.

Du har lätt att sätta dig in i beställarens önskemål genom att läsa en specifikation och även se den raden som saknas för att leveransen ska bli så bra som möjligt. Att dokumentera både tekniskt, men även övergripande i syfte att en dokumentation ska vara användbar för fler är inget främmande för dig. Vi tror att du tycker om att ha roligt på jobbet, att du vill dela med dig av dina kunskaper och att du vågar tänka utanför boxen.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Spendrups med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sökord: SQL, SQL Server, Dataanalys, data analyst, datalager, data warehouse, Business analyst, data controlling,

 

Kontaktperson
Sarah Sturesson08-120 50 425

Tjänstens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Placeringsort
Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb