Gruppchef inom Shared Functions

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 augusti 2019
Stängs
den 20 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som har ett genuint intresse för Agil leverans, metodik och processer vill leda ett kompetent och motiverat team tekniska specialister och koordinatorer med hjälp av teamlead/Scrum masters.

Rollen ingår i Shared functions” ledningsgrupp och du kommer att ha stor påverkar i hur de ”stödjande” teamen inom IT delivery jobbar nu och i framtiden. Du kommer att vara en viktig kugge i Skandia ITs resa inom Continuous Delivery.

På Skandia är vi tillräckligt små för att just du ska göra skillnad och samtidigt tillräckligt stora för att du ska kunna växa och utvecklas. Låter det spännande? Kontakta oss nu!

Din roll

Vi söker nu en Gruppchef inom Shared Functions. Teamen inom gruppen har det övergripande ansvaret för Skandia ITs distribuerade utvecklingsmiljöer, utvecklingsverktyg samt förmågan till kontinuerlig och samordnad leverans hela vägen ut i produktion. Inom Shared functions arbetar tekniska specialister, koordinatorer och RTE.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för ”IT Shared functions”. Du får ansvaret för en ny gruppering på ca 30 medarbetare (ink konsulter) med kompetenser inom miljöstöd, releasekoordinering, monitorering/prestandatest etc. Rollen är framåtblickande med stort ansvar kring arbetssätt, metodik och processer med fokus på SAFe som du också kommer att få en gedigen utbildning inom. Du har fullt personalansvar för gruppen som dock leds operativt genom team lead och scrum masters. I rollen skapar du förutsättningar, skapar mål, visioner och planer och driver förändring för att fortsätta accelerera tempot från leverans till release och deploy.

I tjänsten ingår tre huvudsakliga ansvar:

  • Leveransansvar för all utveckling i området,
  • Funktionsansvar (FA) för Skandia ITs utvecklingmiljöer och utvecklingsverktyg i distribuerad miljö, primärt för .NET och Java, dvs du har ansvar för området ur ett strategiskt och taktiskt perspektiv.
  • Processansvar för Release och vår förmåga till kontinuerlig och samordnad leverans, hela vägen ut i produktion.

Större delarna av Skandias leverans befinner sig inom ramen för SAFe och en ny organ. Vill du hjälpa Skandia att fortsätta accelerera tempot från leverans till release och deploy samt ta ansvar för en infrastrukturell förflyttningisation finns på plats för att på bästa möjliga sätt stödja de agila strömmarna och leveranstågen. Nuvarande leveransorganisation består av fyra SAFe-tåg där din grupp är en gemensam funktion som ska stötta samtliga tåg samt bygga och distribuera förmågan till Skandias SAFe-team. Som Leveransansvarig ansvarar du för att säkerställa att leveranser sker enligt beslut och plan. Du kommer att arbeta nära roller som RTE (Release Train Engineer) Scrum master och Produktledning.

I rollen ingår fullt personalansvar där du som ledare coachar och utvecklar dina medarbetare. Du ansvarar för budget och resursfördelning inom ditt område och du ansvarar för att gruppen ständigt innehar rätt kompetens samt rätt numerär. Du arbetar även proaktivt för att bygga förtroende med relevanta intressenter för gruppens arbete och måluppfyllelse och du är ansvarig för SLA, förvaltningsplaner, budget samt risker.

Varför Skandia

På Skandia är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Just nu är Skandia är inne i en spännande förändring – en utveckling som IT i allra högsta grad är en del av. Skandia IT bygger nu en framåtlutad och stark IT-leverans som stöttar verksamheten i dess förflyttning genom ett modernt agilt arbetssätt och ökad digitalisering.

Din profil

Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet inom IT, helst inom både applikationsutveckling och infrastruktur. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla och implementera agila arbetssätt och metodik. Du har god kunskap och förståelse för utvecklingsprocesser och du har drivit igenom större förändringar.

Erfarenhet från komplexa verksamheter som exempelvis försäkring eller bank är en fördel. För denna roll bör du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en “teamplayer” som drivs av att göra skillnad. Du är van att leda i och driva förändring och du har förmåga att skapa och kommunicera målbilder till såväl din egna grupp som till olika delar i verksamheten. Du gillar att blicka framåt och har ett intresse för struktur, metodik och processer.

Du är en stabil, tydlig och coachande ledare som tror på dina medarbetares kapacitet och har en god kommunikativ förmåga. Du trivs i en leveransinriktad miljö och är van vid att samarbeta med verksamheten och dess intressenter. Du har god förståelse för såväl IT/teknik som affär och är van vid att balansera perspektiv och att prioritera.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult ann.bender@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Liknande jobb

Liknande jobb