Leveransledare- nu söker vi leveransledare inom telefoni

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 augusti 2019
Stängs
den 8 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lockas du av att stötta Regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik? Vill du arbeta med it-leveranser i en komplex och geografiskt spridd it-miljö med höga krav på tillgänglighet och säkerhet? Regeringskansliets it- enhet söker nu leveransledare till en ny roll!

Som anställd på Regeringskansliets it-enhet så är du delaktig i ett viktigt uppdrag med många spännande verksamhetsområden. Vår it-miljö och system används dygnet runt, året runt på våra verksamheter runt om i världen.

Regeringskansliets It-enhet svarar för It-stödet till Regeringskansliet och utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel - ca 6 400 användare över hela världen

Ditt arbete
Infrastruktursektionen utvecklar sina framtida leveranser och behöver därför förstärka vår sektion med leveransledare för telefoni. I ditt ansvar som leveransledare så är det du som leder och säkerställer leveranser för ditt område genom att ställa krav på leverantörer och följa upp SLA, medverka vid upphandlingar samt följa upp leverantörer och konsulter. Du samarbetar med, och arbetsleder personal och andra grupper som leveransen är beroende av. Du bistår gruppchefen med resursplanering och budgetarbete. Kvalité och kostnadsuppföljning är viktigt för oss vilket ställer krav på din förmåga av styrning och uppföljning av leveranser.

Din bakgrund
Du har högskole- eller universitetsutbildning eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som bedöms som relevant för befattningen. Du har några års erfarenhet av att arbeta med it-drift, förvaltning och utveckling. Du har erfarenhet av att leda andra i daglig drift eller i projekt. 
Det är meriterande om du har erfarenhet av att både operativt och taktiskt leda funktioner för drift- och förvaltning samt utveckling av leveranser (tekniska komponenter/lösningar) i en komplex it-miljö gärna i en större organisation med global spridning. Det är meriterande om du har medverkat vid och kravställt vid upphandlingar inom IT området och har erfarenhet och kunskap om LOU, kostnadsuppföljning och prognoser. Det är även meriterande med erfarenhet av processarbete enligt ITIL och processutveckling. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Utöver ovan så ser vi gärna att du har en bakgrund inom telefoniområdet samt förstår hur en telefoniplattform ska förvaltas och vilka krav som ställs för att säkerställa rätt funktionalitet och kvalitet med hög tillgänglighet. Vidare, krävs kompetens inom telefoni på en övergripande teknisk nivå och då gärna inom serverbaserade telefonilösningar och call-centersystem.

Egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du arbetar strukturerat, är drivande, har en god analytisk förmåga, och är självgående. Dessutom krävs att du har lätt för att samarbeta, har goda ledaregenskaper och kan inför andra presentera underlag och förklara komplexa sammanhang både tekniska och icke tekniska. 

Övrigt
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chef André Palmblad tel. 08-405 42 24. För övriga frågor går det bra att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad tel 08- 405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco, Seko samt ST. 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 8 september 2019.


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb