Scania

Projektledare till Defence Project Management

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 21 augusti 2019
Stängs
den 13 september 2019
Ref:
20193224
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara en del av ett dedikerat team som projektleder kundanpassningar på komponenter såväl som på kompletta lastbilar? Stimuleras du av att driva projekt nära slutkund och samlokaliserad med tvärfunktionella kollegor? Då är detta uppdrag något för dig!

Projekten initieras av Sales and Marketing utifrån specifika kundförfrågningar och drivs sedan i en skalbar process. Varje projektledare driver oftast ett flertal tvärfunktionella projekt parallellt där ledtiden kan variera allt från 1 år upp till 5+ år beroende på storlek och komplexitet.

Defence Project Management (RSOD) leder produktutvecklingsprojekt som gemensamt skapar en modulär lastbilsplattform som framförallt efterfrågas av försvarskunder. Parallellt driver även RSOD affärsprojekt till bl.a. Holländska, Danska och Finländska försvarsmakterna. Gruppen har en sammansättning individer där olika kön, ålder, bakgrund och erfarenhet bidrar till en positiv gruppdynamik där kunskapsdelning och samarbetsvilja är en självklarhet. Det team som projektleder den Danska försvarsupphandlingen behöver förstärkas med en projektledare.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektledare leder du ett team med uppgift att tillmötesgå kunders specifika önskemål om skräddarsydda lastbilar till rätt prestanda, kostnad och ledtid. Våra kunder är ofta myndigheter som är vana att upphandla och kräva resultat enligt signerat kontrakt och processer/standarder, speciellt avseende kvalitet och tidplan. Där fyller du som projektledare en mycket viktig roll att målmedvetet driva projekten framåt.

Viktiga framgångsfaktorer är att du behärskar förmågan att skapa en bra laganda. Se helhet, förstå bakomliggande detaljer, kunna motivera och kommunicera vägen framåt såväl internt som med kund och underleverantörer. Då projekten involverar mycket personal och tvärfunktionella ansvar, inte minst tekniskt, är integrationsförmåga och en problemlösande attityd en förutsättning. Viktigt är även att tydligt beskriva, dokumentera samt kommunicera projektens mål. Löpande förbättringsarbete är en naturlig del av vår verksamhet, och med ett proaktivt förhållningssätt identifierar du och ditt projektteam tidigt risker och agerar på dem.

Din profil

Du gillar att agera i en föränderlig miljö där Scanias slutkund står i fokus. På ett naturligt sätt engagerar du din omgivning. Du har ett positivt, tydligt och engagerande ledarskap som lotsar projektmedlemmar mot uppsatta mål och leveranser. Vidare är du en prestigelös lagspelare med lösningsfokus, flexibilitet och struktur. Du har förmågan att se och beskriva de stora sammanhangen, men också kunna identifiera och agera på viktiga detaljer. Du gillar att utmana, vara med och utveckla befintliga arbetssätt och processer. Du arbetar med och hanterar många olika saker samtidigt.

Tjänsten kräver kommunikation på såväl svenska som engelska samt förmåga att utveckla och upprätta ett brett kontaktnät både inom och utanför Scania. Tjänsten kräver vidare möjlighet att resa till t.ex. kundmöten och leverantörsgranskningar. Meriterande är om du har god kunskap om Scanias organisation, Scanias arbetssätt och processer, erfarenhet av Scanias objekt eller projektledning samt teknisk bakgrund.

För mer information

Kontakta gärna Magnus Thörnqvist, Chef RSOD, 070-76 862 72.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb