Engagerad förvaltningsledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 9 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en kompetent förvaltningsledare som kan infrastruktur och IT-säkerhet? Har du god erfarenhet av tekniska projekt, av stora, integrerade och blandade IT-miljöer? Har du intresse och engagemang för IT-säkerhet? Då kan du vara den vi söker. 

Rollen som förvaltningsledare
KB har många spännande uppdrag och vi behöver nu en person som kan bidra i arbetet med lagring av det digitala kulturarvet. Vi har spännande förändringar framför oss och behöver säkra våra processer och vår säkerhet samtidigt som vi skapar en tillgänglighet för många.Din roll blir att stödja oss i arbetet med den tekniska infrastrukturen.

I rollen ingår att:

 • Arbeta med förvaltningsplan för den tekniska infrastrukturen. Samla behov och krav för att säkerställa systemfloran och den långsiktiga lagringen
 • Arbeta med teknisk it-säkerhetsarkitektur, infrastrukturdesign, modellering av infrastruktur med hjälp av systemarkitektur och applikationssäkerhetsfrågor
 • Sätta upp planer för att kunna stödja utökad tillgänglighet av KBs data med bibehållen säkerhet
 • Samarbeta och stödja kollegor på avdelningen för Informationssystem för att uppnå en god standardarkitektur och IT-säkerhet
 • Säkerställa att system som inte har fullgod säkerhet p.g.a. ålder eller komplexitet ågärdas så att säkerhet uppnås
 • Säkerställa god behörighetsadministration och ta fram processer för det

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Kvalifikationskrav

 • relevant akademisk utbildning, exempelvis inom IT, eller motsvarande kompetens inhämtat på annat vis
 • flerårig arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter
 • kunskaper inom såväl hårdvara som mjukvara, både fysiska och virtuella miljöer
 • djup teknisk kunskap kring infrastruktur inom såväl Microsoft- som Unix/Linuxmiljö

Meriterande

 • erfarenhet av teknisk projektledning inom nät- och infrastruktur
 • kunskap om ITIL-processer
 • verksamhetskunskap från liknande organisationer
 • erfarenhet av sårbarhetsanalyser, hot/risk-modellering och säkerhetsgranskningar

Som person är du strukturerad och självgående. Arbetsuppgifterna kräver att du är kommunikativ, målmedveten och drivande. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god förmåga att planera, prioritera och driva arbetet framåt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Avdelningen för informationssystem

Kungliga biblioteket (KB) har en av norra Europas största datorhallar gällande volymer, ca 25 PB data. Vi ansvarar för att långsiktigt bevara kulturarvet som finns i våra samlingar, och för ITs del det digitaliserade materialet. Digitalisering, katalogisering och tillgängliggörande är en stor del av KBs IT-aktiviteter och vi arbetar i en blandad miljö (Windows/Linux), med mycket egenutvecklade system i open source-miljö.

Som förvaltningsledare för området tillhandahålla teknisk infrastruktur tillhör du enheten för IT-drift. Enheten består av drygt 20 medarbetare som driftar, förvaltar och supportar alla de system som hanteras inom KB, såväl nationella som interna system, både egenutvecklade och standardsystem. Utveckling sker i främst Unix/Linux miljö. Läs mer om KB och vår verksamhet på www.kb.se

Varaktighet och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månader provanställning, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Som KB-anställd arbetar du i historiska lokaler med vacker omgivning. Vi har kollektivavtal och erbjuder förmåner som flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och generösa semestervillkor.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet kontakta enhetschef Ellenor Axelsson, 010-709 31 09
För anställningsvillkor kontakta Anna Sundquist, HR-generalist, 010-709 31 40

Fackliga kontaktpersoner är Anneli Granholm, för ST-KB, 010-709 33 19 och Anneli Modén, för SACO-KB, 010-709 3435.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-09, diarienummer: KB-2019-537.

Om Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 320 medarbetare. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Liknande jobb

Liknande jobb