IT-säkerhetsspecialist med inriktning mot Informationssäkerhet, Stockholm

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 22 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Vill utveckla dina kunskaper inom informationssäkerhet på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? I så fall kan rollen som IT-säkerhetsspecialist vara rätt nästa steg för dig.

Vi söker nu en IT-säkerhetsspecialist med erfarenhet av att arbeta med IT- och informationssäkerhet. Pensionsmyndighetens arbete berör hela Sveriges befolkning. Vi söker dig som delar vår drivkraft att göra det bästa för våra kunder – Sveriges pensionssparare och pensionärer. Tekniken spelar en central roll i myndighetens uppdrag och vi har strävar ständigt efter förbättringar i en motiverande miljö.

På IT-avdelningen är vi idag ca 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Hos oss får du jobba med kompetenta och hjälpsamma kollegor i en organisation med högt till tak, där du har möjlighet att påverka såväl teknikval som arbetsmetoder för att vi ska nå våra uppsatta mål. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som IT-säkerhetsspecialist ingår du i IT-säkerhets- och tjänsteleveransenheten som består av 15 medarbetare med bred kompetens. Enheten ansvarar bland annat för att säkerställa att kraven på IT-säkerhet beaktas och upprätthålls inom hela Pensionsmyndigheten. Tillsammans med dina kollegor kommer du att tillhöra Pensionsmyndighetens experter inom IT- och informationssäkerhet. 

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du med att utveckla och verifiera efterlevnad av Pensionsmyndighetens IT-säkerhetsramverk. Genom att att stödja verksamheten i informationssäkerhetsfrågor skapar du förutsättningar för att alla medarbetare ska förstå IT-säkerhetsområdet och därmed följa framtagna riktlinjer. I ditt arbete genomför du också riskanalyser och omvärldsbevakar IT-säkerhetsområdet för myndighetens räkning. 

Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att samverka brett internt med så väl kollegor inom IT som med övriga verksamheten. Du samverkar även med andra myndigheter och organisationer kring informationssäkerhet inom offentlig sektor. Vi kan dessutom erbjuda mycket goda möjligheter för dig att fortsätta utveckla din kompetens inom IT-säkerhet i ett kunnigt och hjälpsamt team.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har:
- Relevant akademisk utbildning
- Minst fem års erfarenhet av att arbeta inom IT-säkerhets- och informationssäkerhetsområdet
- Kunskap om och erfarenhet av praktisk tillämpning av relevanta externa regelverk och standarder inom säkerhetsområdet, exempelvis ISO 27000-serien

Det är meriterande med säkerhetsrelaterade certifieringar såsom CISSP m.fl. Det är också en stor fördel om du har arbetat med tekniskt relaterad IT-säkerhet, exempelvis systemutveckling eller nätverkskommunikation, eftersom vi ser att den tekniska förståelsen ger dig goda möjligheter att förklara varför vi ställer våra respektive IT-säkerhetskrav.

Egenskaper

Då den här rollen innebär många kontaktytor ser vi att det är viktigt att du är kommunikativ och drivande. Det är också viktigt att du har förmåga att arbeta övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet och engagemang, men även tydliga resultat. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt, samtidigt som du har ett konsultativt och stödjande arbetssätt.

Det är också viktigt att du på ett lättförståeligt sätt kan kommunicera krav och dess intentioner, samt i dialog med andra fånga upp behov och applicera dem till tekniska lösningar. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 330 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 740 000 fondbyten och skickar ut 7,6 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018-585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Mats Pettersson, tel. 070-787 68 39. 

Fackliga representanter:
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14. 
Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10. 

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Ange diarienummer PSL 2019-115 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2019-09-22

Liknande jobb

Liknande jobb