Polismyndigheten

IT-avdelningen söker två systemutvecklare till Resehandlingssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 9 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Resehandlingssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av resehandlingssystem, vilket innebär ansökan och utfärdande av resehandlingar till svenska medborgare samt utbyte av certifikat för de elektroniska resehandlingarna internationellt.

I vår grupp arbetar vi enligt agil utvecklingsmetodik och i våra team fördelas arbetet att kravställa, utveckla, testa och förvalta applikationer på teamets medlemmar. I rollen som systemutvecklare kommer arbetet främst att innebära att utveckla och förvalta applikationer baserade på Polisens plattform som bygger på Linux, MySQL, JBoss och Java.

För att möta kommande utvecklingsbehov behöver vi förstärka gruppen med två systemutvecklare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant eftergymnasial utbildning inom IT från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
• Erfarenhet av att jobba med olika tekniker, verktyg och ramverk inom Java
• Erfarenhet av databashanterare, t ex. MySQL eller Oracle
• Erfarenhet av att utveckla i Linuxmiljö
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Utveckling i Python
• Utveckling i JavaEE
• Tekniker såsom EJB3, JBOSS, Hibernate och JSF
• JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
• Automatiserade tester
• Byggverktyg för CI/CD

Personliga egenskaper
Vi söker dig med personlig drivkraft som är intresserad av att utvecklas inom rollen som systemutvecklare. Du ska vara engagerad, pålitlig och ha ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor och chefer. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ser till helheten. Att du är nyfiken och intresserad av att följa utveckling i världen inom ditt kompetensområde är viktigt för oss.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta gruppchef Eva Janhagen, tfn 010-5634783.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn; Nås via polisens växel; 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9/9 2019. Märk din ansökan med ref.nr. A419.422/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb