Drifttekniker (Linux/Oracle)

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 8 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-avdelningen på Åklagarmyndigheten söker en drifttekniker som kan ta ett övergripande ansvar för drift och utveckling av vår Linux/Oracle miljö.

Din viktiga vardag-dina arbetsuppgifter

Enheten för drift på it-avdelningen består av c:a 15 personer fördelade på tre funktionsområden. Windows, Linux och Kommunikation. Enheten stöttar hela myndigheten och våra åklagare runt om i landet med verksamhet som kräver tillgänglighet dygnet runt. Avdelningen präglas av hög servicekänsla och ett ständigt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete för att kunna erbjuda framtidens tekniklösningar för Åklagarmyndighetens samhällskritiska verksamhet.

Du har en djup teknisk kunskap och erfarenhet. Du kommer hantera mer komplexa incidenter och felsökningar samt vara rådgivande och drivande vid implementering av ny teknik och lösningar.

Du kommer även delta i enhetens övergripande utvecklingsarbete för att ligga i teknikens framkant och leverera en It-tjänst i toppklass.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Design av lösningsförslag för nya och befintliga miljöer och delta i tekniska införandeprojekt
 • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av Linux/Oracle miljön, samt säkerställa att Åklagarmyndigheten lever upp till de högt ställda tillgänglighetskraven
 • Säkerställa rätt versioner och patchnivåer, backup och övervakning, uppdaterade drifthandböcker och dokumentation
 • Hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning
 • Ta fram lösningar för att underlätta administrativa rutiner

Dina kvalifikationer och kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom it/teknik och flera års erfarenhet av Linux/Oracle-miljöer med krav på hög tillgänglighet och redundans.

Du ska ha erfarenhet och kunskap inom:

 • Oracle RDBMS
 • RedHat Enterprise Linux
 • Oracle Dataguard
 • Oracle Real Applications Cluster
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftlig framställan

 Meriterande kunskaper:

 • Oracle Database Appliance, Database Vault, Advanced Security, Enterprise Manager, Weblogic server, GoldenGate
 • iipax (SHS-protokoll)
 • Commvault
 • Splunk
 • PKI, HSM, TDE

Vi söker dig som är en självgående och initiativrik person. Det är viktigt för oss att du har stark egen drivkraft, är lösningsorienterad och intresserad av att vara en del av ett genomgripande förändringsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader.

Tjänsten är placerad på Åklagarmyndighetens huvudkontor på Östermalm och innefattar beredskapstjänstgöring var femte vecka med en inställelsetid på en timme.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!

Kontakter

Ann-Sofi Petersson, facklig kontaktperson ST 
Tel: 010-562 51 62 

Emma Lomstedt 
Tel: 010-562 50 33 

Johan Larsson, driftchef 
Tel: 010-562 51 54 

Niklas Gustafsson, facklig kontaktperson Saco-S 
Tel: 010-562 50 36

Liknande jobb

Liknande jobb