Drifttekniker (Windowsmiljö)

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 8 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-avdelningen på Åklagarmyndighetens huvudkontor söker en tekniker med driv, som kan hjälpa oss att ligga i framkant med drift och utveckling av vår Windowsmiljö.

Din viktiga vardag-dina arbetsuppgifter

Enheten för drift på it-avdelningen består av c:a 15 personer fördelade på tre funktionsområden. Windows, Linux och Kommunikation. Enheten stöttar hela myndigheten och våra åklagare runt om i landet med verksamhet som kräver tillgänglighet dygnet runt. Avdelningen präglas av hög servicekänsla och ett ständigt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete för att kunna erbjuda framtidens tekniklösningar för Åklagarmyndighetens samhällskritiska verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Designa lösningsförslag för nya och befintliga miljöer och delta i tekniska införandeprojekt
 • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av Windowsmiljön, samt säkerställa att Åklagarmyndigheten lever upp till de högt ställda tillgänglighetskraven
 • Hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning
 • Vara rådgivande och drivande vid implementering av ny teknik och lösningar

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom it/teknik. Du har djupa kunskaper inom Windows Server och är bekväm med att använda Powershell för administration och automatisering. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftlig framställan. Har du en bra teknisk grund så finns möjlighet till vidareutbildning.

Det är meriterande om du har kunskaper inom:

 • Microsoft System Center Suite
 • Microsoft Active Directory
 • Hyper-V eller andra hypervisors
 • Sharepoint
 • Nutanix
 • Commvault
 • PKI
 • Programmering

Som person vill vi att du är självgående och initiativrik. Det är viktigt för oss att du har stark egen drivkraft och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader.

Tjänsten är placerad på Åklagarmyndighetens huvudkontor på Östermalm och innefattar beredskapstjänstgöring var femte vecka med en inställelsetid på en timme.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!

Kontakter
Emma Lomstedt, personalhandläggare 
Tel: 010-562 50 33 

Johan Larsson, driftchef 
Tel: 010-562 51 54 

Niklas Gustafsson, facklig kontaktperson Saco-S 
Tel: 010-562 50 36 

Pia Tanttu, facklig kontaktperson ST 
Tel: 010-562 54 37 
 

Liknande jobb

Liknande jobb