Scania

Systemingenjör till gruppen Test Cell Systems

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 24 september 2019
Ref:
20192352
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gruppen Test cell systems utvecklar, förvaltar och supportar styr- och mätdatorsystemen i Scania Tekniskt Centrums motorprovceller. Gruppen består av tio systemutvecklare och genomgår en förändring. Nu söker vi nya utvecklare som kan stärka gruppen. Vi har högt i tak och försöker att ha kul på jobbet. Scanias provceller utvecklas ständigt och kraven på bättre mätprestanda, högre grad av integration mot lastbilen samt förändrade lagkrav gör att vi behöver bli fler.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet innefattar att specificera funktioner, integrera och vidareutveckla styrsystemen samt felsökning. Tester sker i både simulerad som skarp miljö. Integration och test av nya mätinstrument liksom integration mot lastbilens egna styrsystem blir allt vanligare. I takt med att emissionslagkraven skärps påverkas gruppen och de där tillhörande provcykler, som blir mer och mer automatiserade och en alltmer viktig del i vårt arbete.

Din profil
Du är troligen högskoleingenjör med inriktning mot mekatronik, datateknik, system eller motsvarande. Du har helst något års erfarenhet av programvaruutveckling av styrsystem eller testutrustningar. Erfarenhet av något av följande är meriterande: AVL:s Pumasystem, automatiska provcykler, mätteknik, fordonsstyrsystem, motorutveckling och emissionsmätning. Viktigast är dock att du har förmågan att lära dig systemet och viljan att vidare förstärka gruppen.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och gillar att lösa tekniska problem. Du har en serviceinriktad attityd och har lätt för att samarbeta med andra. Att behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. Du tar ansvar och driver dina uppgifter i mål med god kvalitet.

Kontaktperson
För mer information kontakta Marcus Nordqvist, gruppchef, tfn 08-553 54151.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb