Scania

Utvecklingsingenjör Avgasbehandling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 3 september 2019
Stängs
den 17 september 2019
Ref:
20192991
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Till gruppen Flow Distribution and Urea Vaporization , som består av tio utvecklare med ansvar för ureaförångning och flödesfördelningen i avgasbehandlingen, söker vi nu en utvecklingsingenjör men ansvar för provning av ureaförångning. Gillar du en laborativ miljö i utvecklingens framkant samt tycker att analys är motiverande, är detta rätt jobb för dig.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i ett nära samarbete med konstruktörer, beräkningsingenjörer och kollegor på gruppen utveckla framtidens efterbehandling som ska uppfylla allt tuffare emissionslagstiftning. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och rapportering av utvecklande och verifierande ureaförångningsprov i motorprovcell och på fordon. Det är ett varierande jobb där vissa dagar består av komplexa analyser och ingenjörsmässiga bedömningar av resultat till andra dagar som består av praktiskt arbete i provcell eller förberedelse av fordon inför prov. Arbetet innebär att du aktivt tillsammans med tvärfunktioner driver de framtida koncepten utifrån dina provresultat, vilket kommer innehålla intressanta samband och avvägningar mellan Scanias produktegenskaper.

Vidare innebär tjänsten utveckling av analysmetoder för driftdata samt uppbyggnad av en systemförståelse för driftfall och felmoder kopplade till avgasbehandlingen.

Din profil
Vi söker en teknikintresserad civilingenjör troligtvis inom teknisk fysik, kemiteknik, farkostteknik eller liknande. Du gillar variationen mellan praktiska prov och analys. Erfarenhet av driftdata- och felkodsanalys i något eller några analysverktyg är meriterande, tex Matlab, Python, Vision eller INCA.

Du kommunicerar flytande i såväl tal som skrift på svenska och engelska. Kunskaper i tyska språket är meriterande. Som person är du kreativ, analytisk, strukturerad och ansvarskännande. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö och har lätt för att samarbeta.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis resultatbonus, tjänstepension, personalbil, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna Peter Johansson, gruppchef, 08-553 839 41, peter.johansson@scania.com

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb