Scania

Software Asset Manager

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 22 augusti 2019
Stängs
den 17 september 2019
Ref:
20192996
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT Vendor management office ansvarar för att stötta och driva förändringsresan för företaget inom områdena software asset management och contract management. Vi är ett team med hög kompetens, stort engagemang, mycket arbetsglädje.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att optimera Scanias licensanvändande genom att bl. a säkerställa att vi är rätt licensierade. Det innebär att du kommer jobba strukturerat med att se att vi har rätt antal licenser utifrån kundernas behov och att vi ser till att licenserna hanteras på ett kostnadseffektivt och legalt sätt.

Som Software Asset Manager kommer du ha många kontaktytor inom Scaniagruppen, såsom inköp, produktägare och våra kollegor inom Traton- och VW group för att hantera det licensområde du ansvarar för samt för att tillsammans förbättra processer och rutiner.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet från avtals- och licenshantering för en eller flera av de stora leverantörerna
  • Erfarenhet från att jobba i Flexnet, SNOW eller liknande verktyg
  • Förståelse för licenshantering i Cloud-miljöer
  • Systematisk och vågar utmana på ett konstruktivt sätt
  • Engagemang och driv att förenkla & förbättra
  • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
     


Vårt erbjudande

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

För att få veta mer om tjänsten kontakta Magnus Lännholm (Gruppchef) 08-553 834 06.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan senast den 15 september.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb