Förvaltningsledare IT

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 23 augusti 2019
Stängs
den 9 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi Förvaltningsledare till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet gällande både vidmakthållande, vidareutveckling och nyutveckling av IT-stödet till verksamheten. IT-enheten har tillsammans med verksamheten beslutat införa en ny samverkansmodell/förvaltningsmodell för IT-stödet där rollen Förvaltningsledare IT för Fortifikationsverkets kärnverksamhet är en strategiskt viktigt och central roll. Till kärnverksamhet räknas bland annat systemområde fastighet där vi nu söker vår kommande Förvaltningsledare IT. Rollen kommer även övergripande att ansvara för övriga systemområden tillhörande kärnverksamhet. Rollen är ny och det finns goda möjligheter att delta i att skapa rollen, arbetssätt och rutiner utifrån de riktlinjer som är beslutade kring den nya samverkansmodellen/förvaltningsmodellen som har sin grund i pm3.

I rollen ingår att fånga verksamhetens behov och krav och översätta dessa till tekniska lösningar inom området. I ditt ansvar ingår att skriva förvaltningsplaner samt initiera och leda utveckling och förbättring inom området, ansvara för avtal, leverera mot uppsatt budget samt samverka med leverantörer inom området. Du leder även arbetsgrupper och skapar effektiva team och arbetssätt. Resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverkets verksamhet finns i hela landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning inom IT eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för rollen. Du har flerårig erfarenhet av planering och styrning i roller som projektledare eller förvaltningsledare. Du har även erfarenhet av budgetarbete och god dokumentationsförmåga. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.


Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med inom fastighetssektorn och arbete enligt förvaltningsmodeller såsom pm3 eller annan etablerad modell för systemförvaltning. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, erfarenhet av upphandling och avtalsfrågor samt erfarenhet av hantering av arbete i verksamhet med höga krav på sekretess och säkerhet.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du affärsmässig, strategisk och prestigelös. Du har god samarbetsförmåga, är drivande och strukturerad. Du är även lyhörd, har en god kommunikationsförmåga och ett coachande förhållningssätt till dina kollegor.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Marie Berg tfn 010-44 44 540 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-09-09. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb