Systemförvaltare

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 23 augusti 2019
Stängs
den 9 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi Systemförvaltare till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet gällande både vidmakthållande, vidareutveckling och nyutveckling av IT-stödet till verksamheten. För Fortifikationsverket är förmågan att hantera kartor och ritningar en del av vår kärnverksamhet och vi söker nu förstärkning på IT-sidan i form av en systemförvaltare inom det området. I rollen som systemförvaltare så arbetar du nära verksamheten i hela processen från att fånga verksamhetens behov till att leverera det IT-stöd som verksamheten behöver. I rollen samverkar du med både verksamheten, lösningsarkitekter, kollegor inom systemförvaltning och leverantörer. Du arbetar med kravfångst, support, test, behörighetshantering, utbildning och medverkar i uppdrag och projekt inom ditt systemområde. Du har även visst ansvar för ekonomisk budgetering och uppföljning för de system som ingår. Resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverkets verksamhet finns i hela Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap eller civilingenjör inom datateknik eller informationsteknologi eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för befattningen. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som systemförvaltare eller i motsvarande roll. Du har även god erfarenhet att arbeta med kravanalys samt arbete med system i Windowsmiljö och SQL-databaser. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av arbete enligt förvaltningsmodeller som pm3 eller annan etablerad modell samt erfarenhet av ITIL. Meriterande är även erfarenhet av IT-nära arbete med GIS applikationer, fastighetsstödsystem samt med CAD-lösningar inom byggsektorn.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och analytisk samt har god prioriteringsförmåga. Du drivs av utmaningar och har en förmåga att förstå helhetslösningar utifrån verksamhetens perspektiv. Att stötta organisationen och aktivt bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Marie Berg tfn 010-44 44 540 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-09-09. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb