Penetrationstestare till säkerhetsskyddet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 augusti 2019
Stängs
den 2 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som brinner för it-säkerhet och vill jobba som penetrationstestare i vårt team på säkerhetsskyddsenheten. Du får tillsammans med andra penetrationstestare och it-säkerhetsspecialister genomföra penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar av it-miljöer hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-10-02
Referensnummer: 2019-16252

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Du kommer ingå i ett team av erfarna penetrationstestare med uppdraget att genomföra penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar av it-miljöer hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter. Uppdragen genomförs i form av avancerade hackerattacker i kombination med konsultativa rådgivningar i syfte att säkerställa att verksamheterna har en tillräcklig skyddsnivå avseende it-säkerhet. I jobbet ingår även att vara ett stöd vid incidenthantering genom att exempelvis analysera skadlig kod eller att undersöka okända program- eller hårdvaror.

En viktig del i uppdraget är att omvärldsbevaka inom området och att utbyta erfarenheter och samverka såväl nationellt som internationellt. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.

Säkerhetspolisen erbjuder goda förutsättningar för kompetensutveckling genom bland annat deltagande på konferenser och kurser. Du har möjlighet att specialisera dig inom områden som du brinner för och utveckla dig själv och din roll som penetrationstestare.

Din kompetens
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat it-säkerhetsarbete. Något eller några av dessa år ska du ha arbetat med penetrationstester eller tekniska säkerhetsgranskningar. Som representant för säkerhetspolisens penetrationstestteam kommer du aktivt vara med och planera och genomföra uppdragen mot de skyddsvärda verksamheterna. Du kommer arbeta i ett nära samarbete med verksamheterna, vi ser därför att du även har förmåga att bidra till att omsätta testresultaten till relevanta rekommendationer för sårbarhetsreducerande åtgärder.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från något eller några av områdena incidenthantering, analys av skadlig kod, intrångsdetektering, mobila enheter, hårdvarunära säkerhet, lösenords-/kryptoforcering och/eller reverse engineering.

Du tycker om att resonera kring teknisk it-säkerhet ur ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom datateknik eller informationsteknik samt om du har it-säkerhetsrelaterade certifieringar.

Dina egenskaper
Du har ett brinnande intresse för teknik, it-säkerhet och digital utveckling och gillar utmaningar inom dessa områden. Som person är du självgående, driven och vågar testa nya metoder och tänka nytt. Du ser detaljer som andra missar, tar gärna initiativ och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Vidare arbetar du metodiskt och strukturerat tills du hittat en lösning.

Hos oss får du jobba i ett team med andra djupt kunniga och erfarna penetrationstestare och it-säkerhetsspecialister. Du tycker om att jobba i grupp och att lösa en uppgift tillsammans.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-10-02

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb