Systemutvecklare som vill göra skillnad

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 27 augusti 2019
Stängs
den 15 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som är resultat och kvalitetsinriktad med stort fokus på utveckling! Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor inom it? Som systemutvecklare hos Skatteverket är du med och gör skillnad för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Låter det som något för dig? Tveka inte - sök idag!

Om jobbet 
Som systemutvecklare förväntas du bidra till att Skatteverket fortsätter ligga i framkant och är ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Du arbetar med design och utveckling. Utvecklingsdelen är den största delen av ditt arbete men det ingår även att hitta smarta lösningar för effektivisering av förvaltningen. Hos oss utförs arbetet i team där ni tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Ditt arbete är kreativt och utgår ifrån kunden där du får komma med många innovativa förslag. Det innebär att du arbetar coachande mot dina kunder och tillsammans med ditt team bidrar till de bästa utav lösningar där du ständigt har chansen att arbeta med problemlösning och vara nytänkande. Ett arbete som kännetecknas av förbättrande, respekt, ärlighet och öppenhet.

Eftersom du arbetar i ett team med många olika kompetenser såsom krav, utveckling, test, testautomation, dokumentation, release, miljöarbete och driftsättning så har du goda möjligheter till ett aktivt arbetsplatslärande. Tillsammans med ett tillitsbaserat och utvecklingsinriktat ledarskap resulterar det i att du har stora möjligheter till utveckling och kreativitet i din vardag. Arbetet bedrivs agilt med tät kundkontakt och frekventa leveranser, samt stor flexibilitet och förändringsbenägenhet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Hos oss får du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknikstackar så som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WLS, Oracle Db, Java EE, Angular, JavaScript mm.

Vi är en stor it-avdelning och vi kan erbjuda dig spännande utmaningar. Din placeringsort är Umeå och vi är ca 120 medarbetare.

Om dig 
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara resultatinriktad och ta egna initiativ
  • ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift
  • ha god samarbetsförmåga och kunna dela med dig av din kompetens till omgivningen
  • se helheten och driva utvecklingen framåt genom att testa nya arbetssätt och tekniker, utvärdera och justera.

 Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt att du har kunskap om agila utvecklingsmetoder och testdriven utveckling. Det är även önskvärt att du har kunskap om testautomatisering och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), samt erfarenhet av frontend-utveckling.

Bra att veta 
Anställningen är tillsvidare.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/575
Kontakt Julia Halén, HR-specialist rekrytering, julia.halen@skatteverket.se
Jim Petersson, Sektionschef, 070-475 31 17
Facklig företrädare Malin Westlie, Saco, malin.westlie@skatteverket.se
Jeanette Forsgren, ST, 010-572 31 99

Publicerat 2019-08-27
Sista ansökningsdag 2019-09-15