Systemutvecklare Vattenweb

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 30 augusti 2019
Stängs
den 15 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Systemutveckling, design, arkitektur i en härlig kombination med vatten – låter det spännande? Vi söker nu en Systemutvecklare till vårt grymma Vattenwebsteam.

SMHIs IT-avdelning består av ca 100 medarbetare som arbetar med samtliga delar inom utveckling och förvaltning i hela kedjan från idé till drift inom applikation och infrastruktur. SMHI består av verksamheter som har mycket olika förutsättningar, vilket ställer stora krav på IT-verksamheten och det stöd som SMHIs medarbetare behöver.

Till en av våra enheter på IT söker vi nu två senior utvecklare/arkitekter som kommer att ingå vårt team som jobbar med webutveckling av system inom området hydrologi. Teamet benämns Vattenwebsteamet eftersom ett av teamets fokus är på utveckling av SMHIs webportal för hydrologiska data. Idag består gruppen av fyra arkitekter/systemutvecklare.

Teamet jobbar även inom ramen av ett flertal europeiska forsknings- och samarbetsprojekt för visualisering av hydrologiska modelldata. Projekten innebär nära samarbete med SMHIs forskare inom hydrologi. Mängden projekt inom forskningen ökar hela tiden och därför behöver teamet utökas. Därtill jobbar teamet även med utveckling av produktionssystem för den hydrologiska varningstjänsten.

På SMHI Vattenweb finns en mängd olika produkter som möjliggör visualisering och nedladdning av observationer, modelldata och register. Tjänsten är öppen för alla, men vänder sig främst till miljö- och vattenansvariga på nationella, regionala och lokala myndigheter.

Teamet jobbar nära slutanvändarna och har tillsammans med dem en fortlöpande och nära dialog om utveckling och leveranser. Teamet ansvarar fullt ut för kvalitén i leveranserna, produktionssättning samt förvaltning av driftsatta system och har stor frihet att själva välja metod och teknik för uppdraget. Våra system baseras på visualisering av geospatiala data så erfarenhet av GIS-system är en fördel. Vana av att hantera stora mängder data är även det meriterande då SMHIs hydrologiska modeller genererar stora mängder med data.

Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med övriga i teamet. Det är därmed viktigt med förmåga till planering av arbetet. Du involveras i spännande projekt och får möjlighet att utveckla både en bredd och ett djup, vilket medför en varierande arbetsdag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig med akademisk examen inom IT – civilingenjör, systemvetare eller liknande. Du har minst 3 års erfarenhet från att jobba med avancerad design och systemutveckling. Har du verksamhetskunskap inom hydrologi är det en merit.

Du ska ha stor erfarenhet av:

 • Systemdesign och arkitekturarbete
 • Webutveckling
 • Java
 • Javascript
 • Linux

Du ska ha erfarenhet av:

 • GUI-design
 • Test och testmetodik
 • Hantering av geospatiala data
 • Databashantering
 • Servlets
 • Apache, Vhost
 • Kodoptimering för hantering av stora datamängder
 • RPM-paketering

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med fokus på kundnytta och har erfarenhet av att jobba i agila team. Även erfarenhet av hydrologi och webtillgänglighet är meriterande.

Som person är du lyhörd, serviceinriktad och trivs med ett utåtriktat arbetssätt. Förmåga att förstå kundens behov och omvandla dessa till kostnadseffektiva tekniska lösningar är en förutsättning.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Tiina Luide eller HR specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Ariunaa Bertelsen och för ST Christina Sverker. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-15.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Liknande jobb

Liknande jobb