Systemtekniker med säkerhetsintresse

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 augusti 2019
Stängs
den 20 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som systemtekniker på avdelningen It-drift tillhör du det team som arbetar med middleware-komponenter. Teamets fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och stabilitet. Dina arbetsuppgifter ligger främst inom områdena webbtjänster och operativsystem där du felsöker och konfigurerar servrar och webbsajter samt stöttar applikationsutvecklare. Dessutom bidrar du som resurs till teamets övriga förvaltningsobjekt och stöttar andra team inom it-området. Du kommer att få förvaltningsansvar för flera tjänster som du förväntas driva för att vidareutveckla och automatisera.

Arbetet innefattar även övervakning av system och infrastruktur samt deltagande i it-relaterade utvecklingsprojekt och relevant omvärldsbevakning. Du förväntas aktivt bidra till förbättringar av de processer och rutiner som styr och kvalitetssäkrar arbetet. 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som systemtekniker och mycket goda kunskaper inom de senaste versionerna av Windows server och MS IIS. Goda kunskaper inom Linux server och SSL-certifikathantering är också en förutsättning för arbetet, liksom ett intresse för att fortsätta lära och utvecklas inom de senaste teknikerna. Du är van att dokumentera ditt arbete och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Goda kunskaper om felsökning av .NET Framework-baserade tjänster, lastbalansering, Powershell och Enterprise PKI är meriterande. Vidare ser vi att du har relevant högskoleutbildning, certifieringar eller på annat vis kan styrka dina kunskaper och erfarenheter.

Som person är du självgående, analytisk och strukturerad. Du har en god förmåga att fatta beslut, bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Linus Almblad på 08-408 982 12.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 20 september 2019. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, väl fungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb