FRA

Tekniska underrättelseanalytiker till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 augusti 2019
Stängs
den 29 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi tekniska underrättelseanalytiker som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik och tekniska lösningar. För rätt personer kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
I den här rollen får du möjlighet att kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med omvärldsintresse. Som teknisk underrättelseanalytiker är du med och bidrar till unika underrättelser för våra uppdragsgivare. Du kan arbeta med bearbetning och efterforskningar i olika slag av material, utveckla interna webblösningar samt vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an morgondagens utmaningar. Att samverka med andra analytiker inom specifika underrättelseområden är en stor del av arbetet.

Som teknisk underrättelseanalytiker kan du t.ex. skriva avancerad kod, bygga databaser, skripta automatiserade lösningar och undersöka nätverksprotokoll. En viktig uppgift är att fungera som en länk mellan människa och teknik och du får en mycket god insikt i vår underrättelseproduktion.

Du kan
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning inom IT. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av systemutveckling eller analysverksamhet. Vi ser gärna att du har ett intresse för omvärldsfrågor och militära företeelser och det är meriterande om du har arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst.

Vi söker dig som har kunskap och intresse inom ett eller flera områden eller teknologier:
Programmering med till exempel Python och/eller C++, webbutveckling, nätverksanalys, databaser och reverse engineering.

Du har goda kunskaper i engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Meriterande är om du har kunskaper i ryska eller ytterligare språk.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Vi ser att du är initiativrik och kommer med nya idéer samt tar stort ansvar för leveransen i dina uppdrag och att resultatet har hög kvalitet.Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är uthållig och öppen för flexibilitet och förändring.

Vi förväntar oss att du har god förståelse för komplicerade underlag och har en väl utvecklad analytisk förmåga. För att lyckas i rollen krävs det att du har ett stort intresse för IT och att du ser till att hålla dig uppdaterad med nya kunskaper inom området.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som teknisk underrättelseanalytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Joakim Niklasson eller Ann-Christin Ahlberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb