Scania

Systemutvecklare - till gruppen Provningssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2019
Stängs
den 20 september 2019
Ref:
20191079
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara en del av Scanias egenutvecklade testplattform som används för att testa komponenterna i drivlinan till våra fordon? Brinner du för programmering och styrning/reglering av återkopplade system? Då är det här jobbet för dig!

Användningsområdet för plattformen är brett men används framförallt inom Transmission-, Hybrid- och Motorprovning. Tillsammans med våra kollegor på riggutveckling så ansvarar vi för att Scania har både kvalité och hög tillgänglighet på sin provutrustning. Framtiden är minst sagt spännande då elektrifieringen av drivlinan ställer nya krav på oss som sektion.

Dina arbetsuppgifter

  • Vidareutveckla vår befintliga testplattform
  • Utveckla simuleringsmodeller av nya och befintliga system
  • Stötta R&D i provningsprocessen inom systemfrågor
  • Tvärfunktionellt projektarbete för framtagning av nya provningssystem

Vi är ett väl fungerande team av 9 erfarna ingenjörer så du kommer få support i dina arbetsuppgifter av kunniga kollegor.

Din profil

Vi söker en person som kan kombinera mjukvaruutveckling och innovation med förståelse för vad vi provar. Du är en lagspelare och förstår vikten av lagarbete. Du bör ha kompetens inom eller viljan att utvecklas inom följande områden:

  • PC-baserade styrsystem
  • LabVIEW/GOOP/TwinCAT
  • Profibus/EtherCAT/CAN
  • ASAM ODS / SQL databaser

Du är troligtvis högskole- eller civilingenjör eller har motsvarande kvalifikationer från tidigare jobb. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och helst även på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, och det är något du måste uppskatta och ha fallenhet för. Det är en fördel om du har kännedom om industriell IT/fältbussar och I/O system av olika fabrikat, men viktigast är nyfikenhet och viljan att lära.

Många förmåner

Vi erbjuder dig en kreativ, rolig och inspirerande arbetsmiljö där vi respekterar varandra. Här kommer du ha chansen att forma din roll och din framtid. Vi värnar om såväl personlig som professionell utveckling och utöver det så erbjuder Scania andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Mårten Andersson, gruppchef NLRI 08-553 83335 eller Joakim Kjerner, Team Leader 08-55389897.

Ansökan

Ansökan ska innehålla cv och personligt brev.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb