Scania

UTVECKLINGSINGENJÖR EPVI, LEDNINGSNÄTSINSTALLATION CHASSI

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2019
Stängs
den 18 september 2019
Ref:
20193069
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du intresserad av att lära dig hur hela elsystemet på våra lastbilar fungerar? Få möjlighet att jobba med gränssnitt internt på Scania R&D, men även mot produktion, inköp och leverantörer? Arbeta i ett team för att dela kunskaper, hjälpa varandra och få projekten i hamn?

Vår grupp, Chassis Harness Design, vid Scania Tekniska Center i Södertälje ansvarar för all förläggning av ledningsnät på chassit och för monteringsunderlag till produktion. Som utvecklingsingenjör är Du med i de flesta utvecklingsprojekt och ansvarar för installationen av ledningsnät mellan flertalet system.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör är du med redan från planeringsfasen i projekten. Du tar fram 2D- och 3D-underlag i CAD-miljö som i sin tur används för tillverkning och utgör basen i monteringsunderlagen. Du följer upp det fysiska resultatet vid provmonteringar innan ledningsnäten når monteringen och därefter slutkund.

Du arbetar i samråd med många olika gränssnitt här på Scania R&D men även mot inköp, vår produktion i Södertälje och runt om i världen. Du ansvarar för att fortsätta stärka Scanias modulsystem med lösningar som passar flera varianter på fordon och även att jobba med förbättringar för det redan befintliga ledningsnäten. Du kommer också bidra till hur vi fortsätter forma gruppens arbetsmetoder, processer och rutiner.

Som medlem i vår grupp får Du möjligheten att jobba med ledningsnät som når ut till nästan alla styrenheter, ställdon och sensorer som finns på våra fordon. Du blir en del av en grupp som har många järn i elden och som behövs för att hålla ihop alla intressenter. Det du inte behärskar från start lär vi dig med hjälp av våra seniora medarbetare.

Din profil

Du är högskole- eller civilingenjör inom t.ex. elektronik eller maskin/produktutveckling som letar efter chansen att få skapa ett brett kontaktnät och snabbt få en mycket god produktkännedom om hela lastbilen och dess system. Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som redan har flera års arbetslivserfarenhet.

Du bör ha god förmåga att arbeta strukturerat och organiserat samt att du är kommunikativ och flexibel inför förändringar kring uppdrag och leveranser. Samarbetsförmågan är viktig då du kommer ha ett stort nätverk att arbeta med, både internt på Scania men även externt med leverantörer. Om du inte pratar svenska så räknar vi med att du lär dig det inom ett år.

För mer information

Emma Hult, Gruppchef, 08-553 703 03

Peter Madsen, Sektionschef, 08-553 859 22

Urval kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är 2019-09-16.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb