Vill du utveckla system för statsfinanserna?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 september 2019
Stängs
den 29 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

.


ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Vi söker nu en senior systemutvecklare med inriktning webb. Vi är en myndighet med mycket it-utveckling och litet avstånd mellan idé och beslut – kom och jobba hos oss!

ESV:s it-organisation ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av system som är centrala för framtagandet av statens budget. Digitaliseringen ställer allt större krav på ESV och för att stödja regering och myndigheter vill vi anpassa oss vad gäller kompetens och arbetssätt i takt med utvecklingen.

Vi är idag ca 45 medarbetare, varav 20 är systemutvecklare. Vi arbetar i en modern Microsoftbaserad it-miljö med ett agilt arbetssätt med fokus på kvalitativa systemleveranser och nöjda beställare.

Vi erbjuder

It-avdelningen har ett helhetsansvar för statens budget- och redovisningssystem. Vi ser till att allt fungerar när det är som viktigast och bidrar aktivt till att finansministern kan presentera statens budget. Vi erbjuder ett spännande jobb där vi jobbar med intressant teknik och verksamhet!

Vi sitter på central adress i Stockholm i öppna, moderna lokaler. Vi har ett mobilt arbetssätt och trivs tillsammans, vilket gör att många utvecklare stannar länge hos oss.

Om jobbet

Som senior systemutvecklare har de dagliga leveranserna avgörande betydelse för den svenska regeringens förmåga att styra och följa upp landets ekonomiska utveckling. I rollen ingår man i något av våra agila team som förvaltar och utvecklar system för framtiden. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga medarbetare, beställare och intressenter.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • bidra till implementation av god mjukvaruarkitektur
  • skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av många användare
  • ha en öppen dialog med beställare, verksamhet och externa intressenter
  • med ett agilt mindset samarbeta med kollegor
  • hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system
  • jobba med automatiserade tester och releaser

Om dig

Vi söker dig som har:

  • minst 5 års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling och goda programmeringskunskaper och stort intresse av att lära dig nya tekniker, språk och ramverk
  • kunskaper och erfarenhet av att utveckla webbapplikationer i Microsoftmiljö (ASP.Net, MVC, C#, SQL, HTML, Javascript/ Typescript)
  • erfarenhet av att arbeta i agila team och med agila metoder, där nära samarbete med såväl it-personal som beställare och användare är centralt
  • akademisk utbildning i grunden med inriktning mot it, eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig i kombination med relevant erfarenhet

Som utvecklare hos oss behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift eftersom såväl benämningar i system som dokumentation sker på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom it-arkitektur t.ex. som lösningsarkitekt eller mjukvaruarkitekt. Erfarenhet och intresse av ekonomi och samhällsfrågor underlättar för att förstå helheten och målgruppen, internt och externt. Vi ser också gärna att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med information- och/eller affärssystem samt av systemutveckling med Angular 5 eller högre.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är nytänkande och har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har även mycket god samarbetsförmåga och är van att aktivt arbeta för att hitta och föreslå lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. I rollen som utvecklare hos oss är det också viktigt att vara noggrann och medveten om mål och kvalitetsstandard.

Medarbetare berättar

Läs gärna om Anette som berättar om sin roll som utvecklare på ESV. På esv.se kan du även läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där flera medarbetare, bland annat Lars-Åke som är utvecklare, berättar om varför de jobbar här på ESV.

Mer information

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 september 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Gunilla Nilsson på telefon 08-690 43 46. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Victoria Karlsson Wigren, HR-specialist på telefon 08-690 45 19 eller på hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, SACO, telefon 08-690 44 44 och Agnes Berglund, ST, telefon 08-690 43 99.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster

 

Liknande jobb

Liknande jobb