Polismyndigheten

Systemutvecklare (backend) som vill bidra till ett säkrare Sverige!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 september 2019
Stängs
den 16 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att förhindra terrorbrott och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har över 880 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 30 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Vi säkerställer att polisens IT-stöd drivs framåt.

Vi sitter i moderna lokaler centralt på Kungsholmen.

Vi söker nu backend utvecklare med några års erfarenhet, som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige!

Arbetsbeskrivning

Vi inom gruppen gränsövervakning- och passagerarsystem har ett helhetsansvar för nyutveckling och systemförvaltning av system som används för att bevaka våra gränser samt förebygga och förhindra grov brottslighet och terrorverksamhet. Vi arbetar till största delen med egenutveckling och utvärderar kontinuerligt nya moderna tekniker och verktyg för att säkerställa leverans av bästa möjliga verksamhetsnytta.

Vi växer så det knakar och är nu inne i en spännande expansiv fas med nya stora utvecklingsuppdrag och ny teknik. Vi behöver förstärka våra positiva och engagerade agila team med fler erfarna systemutvecklare som vill jobba med backend. Trivs du med att jobba fullstack kan du naturligtvis göra det.

Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför göra studiebesök i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Examen från en minst 3 år lång utbildning inom för tjänsten relevant område på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig 
 • Några års erfarenhet av utveckling i Java, inhämtad under de senaste fem åren.
 • Några års erfarenhet av SQL-databaser
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • AI/ML
 • NoSQL/Grafdatabaser
 • DevOps
 • Linux
 • SOAP/REST
 • Jboss
 • Docker
 • Spring

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en personlig drivkraft att utvecklas och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och hjälper till att föra hela teamet framåt. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anette Kröger, 073-068 69 07 / Anette.Kroger@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, 072-221 92 71 / Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Anna Owens, SACO, tfn 010- 563 48 81

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16/9 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A445.730/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A445.730/2019.via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb