Scrum master till pågående etablering av it-verksamhet i Malmö

1 dag kvar

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 3 september 2019
Stängs
den 16 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverket etablerar it-verksamhet i Malmö och ska rekrytera flera nya medarbetare!

Vi söker därför i ett initialt skede en erfaren scrum master med kunskap om agila metoder, som kan bidra till att bygga upp it-verksamheten i Malmö och till den digitala transformationen inom Skatteverket.

Om jobbet

Att etablera en ny verksamhet innebär att du som medarbetare är delaktig i att sätta arbetssätt, skapa kultur och samarbetsformer samt formar din och dina kollegers arbetsmiljö. Malmöetableringen är en del i Skatteverkets gemensamma agila arbetssätt där ramverket SAFe är grunden, men också där intentionerna i det agila manifestet väger väl så tungt. Det vill säga att hela tiden eftersträva ett gott samarbete, att se varandra och lyfta det positiva. Vidare ha tillit till varandra, ge konstruktiv feedback, våga prova och våga göra fel.

Skatteverket inför SAFe som agilt ramverk där värdeströmmen med fokus på det internationella området kommer att vara grunden för it-verksamheten i Malmö, och då i tät samverkan med verksamhetssidan.

Som scrum master ingår du i ett team och din främsta uppgift blir att vara drivande till att teamet når sina mål. Tillsammans skapar du och ditt team ett arbetssätt som både gynnar kundnyttan och en god arbetsmiljö. Du kommer att ha ett tätt samarbete med andra scrum masters och produktägare, och förväntas ha en god vana av samverkan med olika verksamhetskompetenser och gärna av att ha jobbat i tvärfunktionella team.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha god samarbetsförmåga, till exempel genom att du har tillit till dina kollegor, lyfter det positiva och ger konstruktiv feedback
  • ha god förmåga att kommunicera, både med interna kunder och med kollegor
  • kunna skapa förtroende, till exempel genom att du tar ansvar för din egen arbetsinsats och utveckling men också genom att du skapar relationer som inger trygghet
  • vara resultatinriktad, genom att du arbetar nära kunden med kundens bästa för ögonen.

Du ska även ha:

  • relevant högskoleutbildning, alternativt dokumenterad flerårig aktuell erfarenhet av arbete inom it
  • några års aktuell erfarenhet av arbete som scrum master
  • aktuell erfarenhet av agila metoder
  • några års aktuell erfarenhet av att leda team
  • flerårig erfarenhet av arbete i en stor organisation

Det är önskvärt om du är certifierad i SAFe, har god kännedom om Lean/agila principer och gärna erfarenhet av att införa dessa helst i stora organisationer, och/eller att du har arbetat som agil coach. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av att ha jobbat i tvärfunktionella team och/eller av att leda workshops.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/475
Kontakt Magnus Forsheden, sektionschef, 010-5741099
Anna Siecke, hr-specialist rekrytering, 010-5747821
Facklig företrädare Jeanette Forsgren, facklig kontaktperson ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Malin Westlie, facklig kontaktperson Saco, malin.westlie@skatteverket.se

Publicerat 2019-09-02
Sista ansökningsdag 2019-09-16

Liknande jobb

Liknande jobb