Rekryteringsmyndigheten söker chef till enheten för IT-drift i Karlstad

Plats
Karlstad (Kommun), Värmland
Annonserat
den 3 september 2019
Stängs
den 22 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss?

Vill du bidra till trygghet och säkerhet i det svenska samhället? Då har du kommit rätt! Hos oss blir du en del av ett större sammanhang och en del av människors drömmar och framtid. Tillsammans säkerställer vi att rätt människor får förtroendet att på olika sätt bidra till trygghet i samhället.

IT-avdelningen på Rekryteringsmyndigheten består i nuläget av ca 30 personer samt ett dussintal heltidskonsulter. Stora delar av IT-avdelningen sitter i Karlstad men vi har även kollegor på våra prövningsenheter i Stockholm och Malmö. Vi utvecklar själva myndighetens verksamhetssystem och stödjer verksamheten i hela kedjan genom kravställande, utveckling och test av systemen. Vi hanterar en komplex IT-infrastruktur och alla dess tjänster i egen regi.

Enheten för IT-drift är en av två nybildade enheter inom avdelningen för IT och består av 13 personer som sitter i Karlstad, Malmö och Stockholm.  Enheten omfattar infrastruktur, datacenter, systemdrift, användarnära produkter samt kopplade tjänster till dessa områden. Vi hanterar också manuellt en stor volym data/informationsflöden, både på papper och digitalt. Vårt arbete inom både IT-infrastruktur och systemutveckling är format av höga säkerhetskrav. Nu söker vi en chef till denna enhet med placeringsort Karlstad.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef för IT-drift har du personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du rapporterar direkt till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du samordnar, förvaltar, utvecklar och följer upp verksamheterna inom enheten. Arbetet är av både strategisk och operativ karaktär.

För rollen krävs det att du har ett mycket stort intresse av IT-utveckling och brinner för att leverera en bra och välfungerande driftmiljö ut till våra användare och verksamheter.

Eftersom IT-avdelningen har medarbetare på flera orter så kommer resor att förekomma.

Dina meriter och kvalifikationer

Anställningen kräver att du har:

  • Utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig
  • Några års erfarenhet som chef med verksamhets-, personal-, och budgetansvar
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete i storskaliga IT-miljöer
  • Erfarenhet av IT-infrastruktur, användarnära teknik och tjänster samt IT-drift av system
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande med:

  • Utbildning inom IT-området
  • Erfarenhet av strukturerat arbete med ständiga förbättringar

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och det är viktigt att du kan bidra med driv, energi och nyfikenhet för att skapa engagemang och kontinuerligt utveckla verksamheten. Som person är du kommunikativ och tydlig. Det är viktigt att du är analytisk, strukturerad och noggrann och har förmåga att bidra till goda samarbeten. Du drivs av att åstadkomma resultat och du arbetar med helheten i fokus och ser till hela verksamheten i ditt agerande och när beslut fattas.

Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi kallar, mönstrar och skriver in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt med stöd av lagen (1994:1809) om totalförsvarsplikt. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmaktens övriga utbildningar, till polisutbildningen och officersprogrammet. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 22 september.

Vi svarar gärna på dina frågor

Har du frågor är du välkommen att ringa IT-chef Christian Söderblom eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg.  Fackliga företrädare är Adimir Muhic för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.