Systemadministratör i komplex och spännande Linuxmiljö

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 september 2019
Stängs
den 3 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu flera systemadministratörer som uppskattar att arbeta med tekniska utmaningar och med helhetssyn. Du kommer att arbeta i ett team som ansvarar för att ta hand om den befintliga miljön i alla delar med allt från rutinåtgärder till avancerad felsökning och utmanande problemlösning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-10-03

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta som systemadministratör i ett team som förvaltar våra Linuxmiljöer. Det finns möjlighet att jobba både med avancerad felsökning och implementation av nya lösningar.

Uppdraget innebär främst fokus på förvaltning och 3:e linjens support för system, servrar och applikationer. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta hand om OS-installation, uppgradering, konfigurering, scriptning, större felsökningar och att skapa och upprätthålla dokumentation. Det finns också möjlighet att ingå i projektarbeten och där få vara med att påverka den tekniska utvecklingen.

Vi strävar efter att standardisera vår miljö och effektivisera vårt arbete genom automatisering. It-säkerhet utgör en självklar del av ditt arbete. Det finns stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och lära dig nya tekniker.

Din kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som Linuxtekniker, där du i din roll fungerat som systemadministratör inom Linux med drift, förvaltning och förebyggande underhåll. Du har goda kunskaper i Linux och vi ser gärna att du har arbetat med utveckling baserat på Linuxmiljö. För att kunna ta till sig teknisk information krävs att du har goda kunskaper i engelska.

Dina egenskaper

Vi söker dig som tycker att komplexa frågor och svåra utmaningar är motiverande och du arbetar metodiskt och tålmodigt tills du har hittat en lösning. Vi jobbar i team och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan jobba väl i grupp. Du har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder, teknologier och produkter. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid så behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, på tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-10-03

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb