Scania

Provningsingenjör motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 17 september 2019
Stängs
den 30 september 2019
Ref:
20191750
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gruppens kalibrering och provning av gasväxlingsfunktionalitet, tillsammans med dina kollegor i de olika motorprojekten. Din roll är att ha en övergripande bild av gasväxlingsfunktionaliteten och säkerställa att vi levererar rätt nivå på kalibrering till både interna och externa kunder. Dina arbetsuppgifter innehåller bland annat provning och kalibrering i motorproceller och fordon samt att analysera data och ta fram metoder.

I din roll är du delaktig i hela gruppens arbetsområde och på sikt blir du med en helhetssyn en viktig spelare i att ta fram funktioner och kalibrering som gör vår reglering av gasväxlingssystem till det bästa i världen.

Som del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt och kommer få många kontakter på andra delar av Scania.

Din profil
Vi tror du är civilingenjör med relevant inriktning och har arbetslivserfarenhet inom provning. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav "det omöjliga" och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter samt behärskar engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling och styrsystemsutveckling. Särskilt meriterande är kunskaper inom förbränningsmotorer och kalibrererfarenhet. Det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

B-körkort är ett krav, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuds andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel +46 8 553 834 55

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer även att ske löpande under ansökningsperioden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb