Enhetschef för it-drift

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 september 2019
Stängs
den 22 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla en av Sveriges bästa arbetsplatser? PTS står inför att införa ett nytt datacenter och nätverk för att skapa grunden för vår digitaliseringsresa. Vill du bidra till den? Som chef för enheten får du stora möjligheter att bidra till att vidareutveckla arbetssätten mot en mer processorienterad organisation där stabil och säker it-drift så väl som god service är i fokus. Du ingår även i avdelningens ledningsgrupp och deltar därmed i bredare utvecklingsfrågor.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för verksamhetsutveckling söker nu en enhetschef till enheten för it-drift.

Vad ska jag arbeta med?
Som enhetschef ansvarar du för PTS löpande it-drift och support och har personalansvar för åtta medarbetare. Du ansvarar även för budget, planering och uppföljning av enhetens verksamhet. Samordning med enheten för it-utveckling och förädling av de egna såväl som de gemensamma arbetsprocesserna är en framgångsfaktor för uppdraget.

Du kommer att leda arbetet med att införa ett nytt datacenter och tillsammans med övriga avdelningsledningen ta del i all verksamhetsutveckling som kräver it-stöd.

PTS sourcing-strategi är att hantera huvuddelen av vår it-drift inhouse, med anställd personal, vilket vi menar ger ett mervärde som skapar goda förutsättningar för en väl fungerande arbetsplats.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

  • erfarenhet av att arbetsleda eller projektleda inom it-drift-frågor
  • teknisk eftergymnasial it-utbildning
  • god kunskap om it-infrastruktur och it-säkerhetsarbete
  • erfarenhet av processbaserad it-drift och att arbeta med ständiga förbättringar
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska

Det är meriterande om du är eller har varit chef inom it-området, om du har kunskap om it-säkerhet och/ eller har arbetat vid statlig myndighet.

Vidare ser vi positivt på om du har erfarenhet av att implementera ett nytt datacenter och/eller nytt datanätverk samt om du har erfarenhet av process- och verksamhetsutvecklingsarbete samt erfarenhet av kvalificerat förändringsarbete enligt ITIL/ITSM eller likartade ramverk.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är det viktigt att du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har också en strategisk förmåga och är kvalitetsmedveten.

I rollen kommer du ha många olika kontaktytor och därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du anser också att en av dina starka sidor är att du är kommunikativ.

Var på PTS ska jag jobba?
Enheten för it-drift består av åtta personer och är en del av PTS nya avdelning för verksamhetsutveckling. Digitaliseringsarbetet är i fokus och vi har som ambition att kunna utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt utveckla verksamheten. Då myndighetens ansvarsområde är brett har PTS en stor mängd olika e-tjänster, flera webbplatser och verksamhetssystem baserade på såväl standardsystem som egenutvecklade lösningar.

En viktig del av våra arbetsuppgifter är att stödja PTS sakavdelningar med teknisk kompetens och vår ambition är att PTS ska vara ett skyltfönster för hur robust, säker och tillgänglig teknik kan implementeras.

PTS har idag en infrastruktur som bygger på Cisco-produkter blandat med ett basutbud av servertjänster från Microsoft. Myndigheten har en virtuell servermiljö i VMware bestående av Microsoft och Linuxservrar.

För alla inom it gäller att vi hjälper till att sprida teknisk kompetens genom dokumentation och samarbete. Vi har ett väl fungerande lagarbete där vi hjälper varandra genom att ta gemensamt ansvar för IT-miljön.

Hur är det att jobba på PTS?Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1-3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast 22 september 2019. Diarienummer: 19-10340

För mer information kontakta it-chef Charlotte Örnlid på telefonnummer 08-678 57 88 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb