Scania

Testingenjör till Integrationstest av helfordons elsystem - EPST

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 september 2019
Stängs
den 5 oktober 2019
Ref:
20193213
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
För att fortsätta vara världsledande inom hållbara transporter behövs en väl testad produkt, som motsvara kundens förväntningar. Vill du vara med och testa och kvalitetssäkra elsystemet i Scanias fordon nu och i framtiden, välkommen med din ansökan!

Vår grupp arbetar med verifiering och validering av hela Scanias elsystem , både i lastbil och buss, där känslan för helhetstänk och förståelse för våra kunders behov är nyckeln till framgång. Vi kommer nu att utöka gruppen med fler testingenjörer.

Gruppen består av 10 kompetenta och positiva medarbetare uppdelade på team. Vi utför integrationstest på både ny och existerande funktionalitet. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra testmetoder för existerande och framtida funktionalitet, som exempelvis autonoma fordon och hybridfordon.

Dina arbetsuppgifter
Som testare i fordon kommer du utöver själva testgenomförandet säkerställa att fordonet och omkringliggande miljö är i rätt status, utveckla nya testfall, rapportera avvikelser samt följa upp rättningarna i elsystemet.

Du följer nya funktioner och system från initiering av arkitekturarbetet till kundleverans. Du får möjlighet att blanda teoretiskt och praktiskt arbete genom att både integrera hårdvara/mjukvara samt utföra tester i många olika typer av lastbilar och bussar.

Vi arbetar i dynamiskt självstyrande team och lägger stor vikt vid att vi tillsammans kontinuerligt förbättrar både teknik och arbetsmetoder.

Din profil
Du har goda teoretiska och praktiska mekatronik-, data- och/eller fordonskunskaper. Lämplig bakgrund är civil-/högskoleingenjör (mekatronik, elektroteknik, farkost eller motsvarande) alternativt flerårig arbetslivserfarenhet från test av inbyggda system alternativt utveckling av inbyggda system.

Du har B-körkort och det är meriterande om du redan har något av de körkort som krävs i arbetet, d.v.s. C, CE eller D-körkort.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Du är initiativtagande, gillar problemlösning och variation i arbetet. Du är kreativ men samtidigt strukturerad för att tvärfunktionellt kunna driva våra frågor i många pågående projekt. Du har lätt för att samarbeta med andra. Du tycker om att arbeta i både team och på egen hand.

Vi erbjuder

Som anställd på EPST kommer du få ett brett personligt nätverk inom Scania R&D, eftersom vi deltar i majoriteten av alla R&D projekt. Du får även en möjlighet att arbeta på en grupp med högt till tak och en god stämning.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan
Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information

Kontakta gruppchef Maria Jacobson: 08-553 824 56

Intervjuer och urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb