Junior utvecklare sökes till Attentec

Rekryterare
Attentec
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 september 2019
Stängs
den 19 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du civil- eller högskoleingenjör, gillar att programmera och dessutom är på jakt efter ett varierande och spännande arbete? Då rekommenderar vi dig att fortsätta läsa. Vi behöver nu utöka vårt team med ytterligare konsulter inom mjukvaruutveckling.

Om rollen:

Som konsult hos Attentec kommer du kommer få möjlighet att arbeta med ny häftig teknik och utveckla innovativa lösningar inhouse eller på plats hos våra kunder. Nedan kan du läsa om ett uppdrag som vi gjort åt vår Norska kund GET:

Attentec hjälpte Norska kabel-TV operatören Get att ta sig från linjärt TV-tittande till on-demand. Appar utvecklades för bland annat för Android, iOS och AppleTV för att visa både traditionella TV-kanaler så som NRK och SVT samt utbud från HBO och Disney. Attentec tog även fram ett verktyg för att hantera metadata så som programnamn, beskrivningar, bilder med mera. Verktyget hittar automatiskt avsnitt som saknar data, och prioriterar dem beroende på vilken data som fattas och hur nära det är till sändning. Dessutom kan promos för filmer, serier och eller live-sändingar skapas för visning på webb och i appar.

Vem söker vi?

För att trivas i rollen drivs du av att se resultat, samarbeta och arbeta mot uppsatta mål.

Vi tror att du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan kommunicera väl både i tal och skrift. Du har erfarenhet av ett eller flera av följande programmeringsspråk:

  • C
  • C++
  • C#
  • Java
  • Javascript
  • Python

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av agilt arbetssätt.

Om Attentec

Attentec är ett IT-konsultföretag som arbetar med mjukvaruutveckling. Våra expertområden är Internet of things och streaming media, och vi utvecklar innovativa lösningar till våra kunder både inhouse och på plats hos kunderna. Vi är ett 60-tal konsulter fördelade på våra kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

Vad erbjuder vi?

Då vi tycker det är viktigt att våra medarbetare får hålla sig uppdaterade på den senaste tekniken får man som konsult hos oss avsätta 10% av arbetstiden till intern tid, där kompetensutveckling utgör den största delen. På Attentec har vi en företagskultur som vi är stolta över.  Våra ledord är ”Engagemang och resultat”. Denna ligger delvis till grund och ska vara vägledande för vårt sätt att vara mot varandra, våra kunder och samarbetspartners.

Vi har roligt på arbetet och har en fin gemenskap. Vi har ett stort intresse för programmering i alla former och för många av  oss är programmeringen inte bara ett jobb, det är också en livsstil och hobby. Det är en självklarhet för oss att dela med oss av vår kunskap både internt till kollegor men även externt i olika forum.

Attentec är ett Great Place to Work

Attentec vill vara en arbetsgivare som ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas och trivas på sin arbetsplats och som samtidigt hjälper våra kunder på ett sådant sätt att de kan bli världsledande med innovativ teknik.

Därför var vi med i utvärdering av “Sveriges bästa arbetsplatser” och blev certifierade som ett Great Place To Work®!

 

Läs mer om hur det är att arbeta på Attentec här

Vill du bli en av oss? 

Liknande jobb

Liknande jobb