Scania

UTVECKLINGSINGENJÖR FÖR ELEKTRISKA AKTUATORER

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 6 september 2019
Stängs
den 1 oktober 2019
Ref:
20193343
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla Scanias framtida elkomponenter?

Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Ta chansen att ägna dig åt konstruktion och teknisk problemlösning i världsklass!

Vår sektion inom Scania R&D består av ett större antal duktiga ingenjörer som aktivt jobbar med både mjuka och hårda frågor. Vi hjälper och inspirerar varandra, har ett dokumenterat gott arbetsklimat och har kul ihop på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

Som komponentägare ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kollegor inom styling och ergonomi, systemarkitektur, produktion, inköp, eftermarknad och så vidare. Du arbetar med kravställning, koordinerar provning och leverantörskontakter och har det övergripande ansvaret för komponenten - du blir spindeln i nätet. Till din hjälp har du erfarna kollegor och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser till helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion och hållbarhet vi ställer på en komponent.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken, gillar teknik och att hitta smarta och snygga lösningar. Du söker självständigt upp den fakta du behöver och bollar gärna dina idéer med kollegorna. Du är van att arbeta i grupp och uppskattar internationella samarbeten. Du behöver ha kunskaper som motsvarar högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektronik. Har du dessutom erfarenhet av fordonselektronik eller mekatronik så är det meriterande. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor. Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, betygskopior och CV. Urval sker löpande.

För mer information kontakta

Stina Johansson, gruppchef, 08-553 859 49 alt

Achraf Dirhoussi, sektionschef 08-553 504 20.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb