Teknisk IT-specialist

Rekryterare
Sveaskog
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 september 2019
Stängs
den 23 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Teknisk IT-specialist

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Hos oss blir du en del av något större. Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten, spänner våra arbetsuppgifter från ditt blåbärsställe till hela Sveriges tillväxt. Som teknisk IT-specialist blir du en del i vår kedja som får skogen och Sverige att växa. 

Vårt uppdrag är att ta hand om skogen så att den kan fortsätt fylla en viktig funktion i dag och i framtiden. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är redo att ta ett större ansvar – och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. Här hittar du mer information om Sveaskog.


Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Vill du arbeta på en väl fungerande IT-avdelning, med erfarna kollegor som hela tiden strävar efter att dra nytta av nya tekniker? 

Som teknisk IT-specialist (på Sveaskog kallad systemförvaltare) arbetar du nära vår verksamhet med att säkerställa och vidareutveckla vår tekniska infrastruktur. Inom Sveaskogs förvaltning följer vi i tillämpliga delar PM3-modellen, vilket innebär att vårt ansvarsområde är indelat i ett antal förvaltningsobjekt. Det är till förvaltningsobjekten IT-arbetsplats och Teknisk plattform som vi nu söker en teknisk IT-specialist. 

Som teknisk IT-specialist kommer du att ansvara för ett utpekat antal IT-komponenter där även arbetsuppgifter inom andra linjens support samt utbildning ingår. Även om arbetet är fokuserat till vissa specifika IT-komponenter, behöver vi hjälpas åt inom hela IT. Det innebär att även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella. 

Sveaskogs IT avdelning är huvudsakligen en beställarorganisation vilket innebär att vi arbetar i nära samarbete med ett antal leverantörer. IT-arbetsplatsen har vi dock valt att hantera helt internt.

Arbetsområdet är brett och kräver bland annat kompetens inom några av följande områden:

  • Telefoni (t ex hantering av olika abonnemangsformer och tjänster)
  • Powershell script
  • Azure, Office365, Exchange Online
  • Installation och service av våra olika enheter såsom PC, plattor, mobiler, fält-PC
  • Driftövervakningsverktyg som Log Analytics, Application insight, osv
  • Antivirusprogram (Windows Defender)
  • Nätverk (WAN, WiFi, VPN, osv)
  • Teknisk projektledning

Möjliga stationeringsorter är i första hand Stockholm, Örebro, Jönköping, Umeå, Piteå eller Kalix. Då Sveaskogs verksamhet är spridd över hela Sverige är det viktigt att du har möjlighet att resa i tjänsten.

Om dig

Du har tidigare erfarenhet av arbetsuppgifter inom området och känner dig bekväm med att ta ett stort eget ansvar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är serviceinriktad, strukturerad och proaktiv och har ett brinnande intresse för teknik. Du gillar utmaningar, är målinriktad och nyfiken samt har en förmåga att se helheten. Du är en god kommunikatör i tal och skrift samt kan arbeta väl både tillsammans med andra och självständigt.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten via vår hemsida Sveaskog.se senast den 23 september.

Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. 

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58. 

Har du frågor? Kontakta chef Projekt och förvaltning, Anna Granlund, på tel 08-655 90 07 alternativt anna.granlund@sveaskog.se