FRA

FRA söker en skicklig incident & problem manager

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 september 2019
Stängs
den 6 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker dig som är skicklig och driven incidentledare. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som incident & problem manager hör du till vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och underhåll av befintliga system. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis i tjänsten.

Ditt uppdrag
Som incident & problem manager kommer du att arbeta i en mångfacetterad roll där din förmåga att leda och koordinera är avgörande. Du kommer att vara en viktig funktion vid kritiska incidenter där du säkerställer att rätt tekniska resurser fokuserar på avhjälpning av incidenten. En stor del av arbetet är problem management där du arbetar med utredningar för att hitta den bakomliggande orsaken till olika problem och föreslår åtgärder för att komma tillrätta med dem. Du kommer också att arbeta med anpassning och utveckling av driftprocesser då vi implementerar nya arbetssätt.

Du kan
Du har högskoleexamen inom IT alternativt motsvarande förvärvat genom arbetslivserfarenhet. Du är ITIL foundation-certifierad och har tidigare arbetat med processledning inom ITIL. Du har även arbetat med att implementera processer och vi ser att du har erfarenhet av incidentledning. För tjänsten krävs att du har en grundläggande förståelse för IT-drift  samt har processkunskap inom ITIL. Vi ser det som meriterande med utbildning inom kvalitetsteknik, verksamhetsutveckling eller motsvarande. Har du arbetat med projektledning inom IT, verksamhetsutveckling eller med KPI:er inom incidentmanagement ser vi även det som meriteranade. För tjänsten krävs också att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är
Vi ser att du är initiativtagande och tycker om att arbeta strategiskt med förbättringsprojekt och utveckling av metoder för att se till att arbetssätt, processer och rutiner hela tiden ligger i framkant. Incident & problem manager har krav från många olika intressenter, det är därför viktigt att du har hög integritet och kan, med gott omdöme, agera självständigt utifrån en helhetssyn.

För att trivas i verksamhetens dynamiska miljö krävs det att du är självgående och strukturerad med förmåga att behålla fokus på rätt säker i stressiga situationer. I och med att du har omfattande interna och externa kontakter, krävs det att du har god förmåga att samarbeta, är tydlig i de budskap du förmedlar och har lätt för att skapa goda relationer.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Friberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-06.

Liknande jobb

Liknande jobb