Informations- och IT-säkerhetsansvarig (CISO) till Hembla Stockholm

Rekryterare
Hembla
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 september 2019
Stängs
den 10 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till fastighetsbolaget Hembla söker vi nu en Informations- och IT-säkerhetsansvarig (CISO) som ska leda och vidareutveckla informations- och IT-säkerhetsarbetet inom bolaget. Här kommer du till en dynamisk verksamhet som är inne i en spännande förändringsfas där IT-organisationen kommer att vara avgörande för framtida framgångar. Här finns stora möjligheter att forma både din roll och ditt område. Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som Informations- och IT-säkerhetsansvarig (CISO) är ditt fokus att involvera, vidareutveckla och stärka informations- och IT-säkerheten på Hembla. Detta innebär att styra och leda arbetet inom området och att säkerställa skyddsnivån mot potentiella IT-relaterade hot, efterlevnad av relevanta lagar och interna regelverk efterföljs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla och förvalta en adekvat informations- och IT skyddsnivå på Hembla
  • Styrning och ledning av informations- och IT-säkerhetsarbetet inom organisationen
  • Prioritera och praktiskt införa säkerhetshöjande åtgärder
  • Utveckla och förvalta ledningssystem för informationssäkerhet
  • Stötta verksamheten i IT-säkerhetsrelaterade frågor samt tillhandahålla metodstöd för- och delta vid exempelvis riskanalyser och informationsklassificeringar samt kravställa säkerhetsrelaterade processer exempelvis incident- och behörighetsprocesserna
  • Ansvara för kravställning, revision och uppföljning av skyddsåtgärder i systemutveckling och applikationsförvaltning samt hos externa leverantörer
  • Genomföra omvärldsanalyser och bevakar relevanta lagstiftningsförändringar samt följa utvecklingen inom IT-säkerhetsområdet
  • Utbilda medarbetare i informations- och IT-säkerhet
  • Ansvara för att säkerhetsanalyser av den tekniska miljön görs med jämna intervaller

Tjänsten är placerad på Hemblas huvudkontor i centrala Stockholm.

Är det här du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet som rådgivare eller i linjebefattning inom informationssäkerhet, dataskydd, cybersäkerhet eller IT-säkerhet. Troligen har du relevant akademisk utbildning inom IT eller närliggande område.

Utöver det har du även insikt kring utvecklingsprocesser och systemarkitektur samt har erfarenhet av att dokumentera säkerhet t.ex. teknisk- eller funktionell dokumentation, översikter samt policy, instruktioner och rutindokument.

Som person har du god förmåga att fatta beslut, styra och driva arbetet framåt både självständigt och i grupp. Du besitter hög integritet, är kommunikativ och pedagogisk samt bekväm med att ha löpande dialog och samverkan med intressenter på olika nivåer inom och utanför organisationen. Vidare är du lyhörd för behov och förstår vikten av att uppnå balansen mellan affärsnytta och säkerhetsnivå. Du har också ett brinnande intresse för att följa trender inom informations- och it-säkerhetsområdet.

Det är fördelaktigt om du kan uppvisa certifieringar inom området som exempelvis CISA, CISM, CRISC eller CISSP samt att du har kunskap om agil utvecklingsmetodik. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Hembla med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”Sök jobbet”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn eller Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Kontaktperson
Sarah Sturesson

Tjänstens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Placeringsort
Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb