Scania

Testingenjör för framtidens rena fordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 13 september 2019
Stängs
den 24 september 2019
Ref:
20193263
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, miljöpåverkan och prestanda. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade drivlinor och växellådor. Vi ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring hur systemen ska testas och kvalitetssäkras.

Idag står Scania inför nya stora utmaningar och marknader. Därmed finns det stora möjligheter i anställningen att påverka och utforma hur vi skall arbeta så att Scania på bästa sätt säkerställer att drivline SW uppfyller alla säkerhets- och lagkrav på dessa nya marknader. Resultat av genomförd testning kommer att vara direkt vägledande om mjukvaran kan släppas för produktion eller inte.

Gruppen System Test Vehicle som jobbar med testning av tunga fordon, specifikt växellådor, förbränningsmotorer och elektrifierade drivlinor har fått ett nytt uppdrag på nya marknader. Uppdraget innebär att utifrån fastställda testprocedurer validera uppfyllande av den nya marknadens lagkrav.

Vi är idag en grupp bestående av 7 medarbetare som älskar att köra lastbil och kvalitetssäkra mjukvaror som går ut i produktion.

Dina arbetsuppgifter

Som testare kommer du att jobba i tätt samarbete med funktions- och testutvecklare som skall forska fram nya metoder som säkerställer att Scanias fordon uppfyller lagkrav.

Informationen kommer att samlas in med dator och analyseras enligt framtagna tester. Att köra lastbil och buss, även elektrifierade fordon kommer att vara vardag.

Validering av fordonets funktioner och beteende rapporteras och sammanställs och skickas vidare till utvecklare och system test ledare. En del testning innebär att fordonet försätts i olika fellägen genom manipulering av elsystem för att utröna att det går att framföra säkert.

Din profil

"Driving the shift to a more sustainable transport system is our purpose, mission and role as a company, It's about our role in society to change it into something better. ", CEO Henrik Henriksson Scania. Delar du också våra övertygelser kan du vara rätt person för detta jobb.

Vi söker dig som också är kvalitetsmedveten och känner ansvar för människors närmiljö. Du är gärna analytisk och strukturerad. Körkort C är ett krav, högre körkortsbehörigheter och fordonsintresse är meriterande. Vi tror att du är högskoleingenjör eller liknande eller annars motsvarig relevant mångårig yrkeserfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

För mer information, kontakta

Afram Kourie, Acting Head of System Test Vehicle

afram.kourie@scania.com , 08-553 522 83Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb