Scania

Teamledare/Scrum master motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 10 september 2019
Stängs
den 26 oktober 2019
Ref:
20193432
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter

Som Teamledare/Scrum master leder du en arbetsgrupp som utvecklar styrning och diagnos för motorns gasväxlingssystem. Detta innefattar både nyutveckling och förbättringar på dagens produkter. I rollen ingår att koordinera arbetet med övriga tvärfunktioner, bryta ner projektkrav till konkreta aktiviteter och prioritera aktiviteter.

Arbetet sker i sprintar och du ansvarar för att planera, följa upp och kontinuerligt förbättra vårt arbetssätt för att öka arbetsgruppens effektivitet. Du kommer arbeta nära sektionens chefer och övriga teamledare som kommer att stötta dig när det behövs.

Som del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt och kommer få många kontakter på andra delar av Scania.

Din profil

Detta är rollen för dig som är ansvarstagande, strukturerad och en naturlig ledare samtidigt som du inte vill släppa tekniken. Du ska ha ett driv samt en stor vilja att förbättra dagens teknik för att bidra till morgondagens hållbara transportlösningar. Vi ser att du har en ingenjörsexamen inom mekatronik-, data-, maskin- eller elektro alternativt har motsvarande erfarenhet. Du är kommunikativ, välorganiserad och gillar att bygga kontaktnät.

Erfarnhet av projektledning och agila arbetsmetoder så som Scrum är högt meriterad. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling, styrsystemsutveckling eller motorutveckling. Kunskaper i mjukvaruutveckling och Matlab/Simulink är meriterande. Men det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel 08-553 834 55, niclas.gunnarsson@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval kommer även att ske löpande under ansökningsperioden!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb