Riksbanken söker Senior projektledare för kvalitetssäkring och projektuppföljning

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 september 2019
Stängs
den 29 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd med satsningar på ökad digitalisering och innovation.  Flera spännande förändringsprojekt kommer att starta inom kort och en etablering av ett projektkontor har påbörjats.

Som senior projektledare bidrar du med din kompetens och erfarenhet i arbetet med att etablera och driva ett projektkontor på Riksbanken. 

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i din roll:

 • Ta rollen som kvalitetssäkringsansvarig i flera samtidigt pågående viktiga projekt
 • Vara metodstöd till andra projektledare och projektägare
 • Leda och facillitera workshops och riskanalyser
 • Hålla interna utbildningar för nya projektledare, projektägare och styrgrupper
 • Ta rollen som projektledare för mindre projekt

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där man får möjlighet att arbeta brett och ta flera olika roller. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL och vår IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system. Du ingår i en grupp om ca 15 medarbetare och rapporterar till enhetschefen för verksamhetsnära IT. I gruppen finns olika kompetenser och ansvarsområden och de huvudsakliga rollerna på enheten är verksamhetsarkitekt, lösningsarkitekt, förvaltningsledare, systemansvarig och projektledare.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har lång och gedigen arbetslivserfarenhet från IT-branschen och i rollen som projektledare där du arbetat med projektstyrningsmodellen Pejl eller motsvarande modell.  Du har även flera års erfarenhet av kvalitetssäkring av projekt samt av rollen som metodstöd till projektledare.

Det är mycket önskvärt att du är certifierad projektledare och har erfarenhet av följande:

 • Etablera och arbeta i projektkontor
 • Genomföra riskanalyser
 • Leda workshops/facillitera
 • Utbilda i projektledning, styrgruppsarbete etc.
 • Förändringsledning
 • ITIL och pm3

För oss är det mycket värdefullt om du har vana att driva förändringsarbete och att införa nya arbetssätt eller processer. 

SOM PERSON är du positiv, drivande, initiativtagande och serviceinriktad,. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 29 september 2019. Om du har frågor är du välkommen att ringa Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser. 

Liknande jobb

Liknande jobb