Agil Coach som inspireras av att leda genom förändring

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 12 september 2019
Stängs
den 4 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Inspireras och utmanas du av att leda människor genom förändring? Vi söker en agil coach som har förmågan att utveckla Skatteverkets agila kultur och skapa värde för våra kunder, medborgare och företag i det digitala mötet.

Om jobbet

Du kommer att arbeta i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både kulturellt och i arbetssätt. Din uppgift blir att underlätta denna förflyttning inom det digitala kundmötet, genom att införa agila metoder och utveckla arbetsprocesser.

Skatteverket inför SAFe och delar nu in utvecklingsverksamheten i värdeströmmar. Kundmötesavdelningen håller på att etablera två värdeströmmar för det digitala kundmötet, där utvecklingen drivs i form av agila releasetåg enligt SAFe. Vi arbetar i tvärfunktionella team tillsammans med IT-avdelningen och i nära samarbete med andra avdelningar och värdeströmmar.

Du kommer arbeta med att utveckla samarbete inom och mellan Kundmötesavdelningens två värdeströmmar, men även med andra avdelningars värdeströmmar. Det innebär att du kommer vägleda, förändringsleda och entusiasmera personer, team och produktledningar. Dessutom kommer du driva kompetensutveckling bl a genom workshops och seminarier. Rådgivning, coaching och feedback kommer vara viktiga delar i din vardag. Du har en given plats i vårt lokala LACE, som är under uppbyggnad.

Du kommer tillhöra Kundmötesavdelningens tjänsteutvecklingsenhet, med placering i Solna. Av Kundmötesavdelningens cirka 1 000 medarbetare, arbetar ungefär 60 kollegor på tjänsteutvecklingsenheten. Vi har ett samordnande ansvar för kundens (medborgare och företagare) hela upplevelse, ett strategiskt och i flera delar operativt ansvar för utveckling av digitala tjänster samt ansvar för Skatteverkets webbplats. Totalt sett har Skatteverket 10 000 medarbetare, med en IT-avdelning på cirka 800 personer. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha en mycket god kommunikativ förmåga och brinna för att förmedla kunskap om metoder som Lean, Scrum och Kanban på ett pedagogiskt sätt
  • ha god förståelse för tjänsteutveckling och ett kunddrivet arbetssätt
  • vara nyfiken på människors drivkrafter och vara insatt i hur grupprocesser påverkar oss

Du ska även ha:

  • flerårig erfarenhet av arbete som agil coach och/eller Scrum master samt några års erfarenhet av en ledande position inom området 
  • har en certifiering inom agil metodik, agil coaching eller Safe

Det är önskvärt att du har erfarenhet från en myndighet eller offentlig verksamhet. Det är också önskvärt att du har vana av att leda workshops samt har erfarenhet av förändringsledning och införande av agilt arbetssätt med hjälp av Scrum och Safe.

Bra att veta Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Vi kommer att intervjua för tjänsten den  24, 25 och 29 oktober för de kandidater som går vidare i processen.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/745
Kontakt

  • Jens Eriksson, jens.eriksson@skatteverket.se
  • Annsofi Ericsson Lehman, 010-5747293

Facklig företrädare

  • Victoria Nilsson, SACO, 010-57 23 579
  • Birgitta Douzette, ST, 010-57 48 002

Publicerat 2019-09-12
Sista ansökningsdag 2019-10-04

Liknande jobb

Liknande jobb