Systemutvecklare till Statens institutionsstyrelse

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 september 2019
Stängs
den 24 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda. Enheten för IT-utveckling och förvaltning är en av fyra enheter på avdelningen för lokaler och IT som ansvarar för SiS lokalfrågor, strategiska IT-utveckling samt för operativ drift, utveckling och förvaltning av myndighetens IT-infrastruktur och tekniska plattformar. Enheten är ny och ska förstärkas med två systemutvecklare. Syftet är att bygga upp intern kompetens på systemutveckling och därmed minska beroendet av externa konsulter. På sikt är det troligt att enheten kommer att utökas ytterligare.


Arbetsbeskrivning
Som systemutvecklare på enheten för IT-utveckling och förvaltning kommer du få en spännande roll med varierande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med övriga medarbetare på enheten bygga upp SiS interna kompetens inom systemutveckling. Du kommer att få stora möjligheter att påverka val av tekniker, verktyg och metoder. Du kommer att arbeta både med nyutveckling och förvaltning av webbplatser, e-tjänster och interna verksamhetssystem. Det innebär att du får arbeta både med front-end och back-end och delta i hela utvecklingsprocessen från krav till test, i tät dialog med verksamheten. Du kommer få mycket ansvar och du har stora möjligheter att påverka på vilket sätt utvecklingen ska genomföras. Till den ena av de två tjänsterna söker vi en Full Stack utvecklare som i huvudsak kommer att arbeta med traditionell .NET utveckling vilket innebär att du fokuserar på att utveckla och förvalta lösningar (ofta webbaserade) i C#. Arbetet kännetecknas av prestigelöshet och frihet under ansvar. Vi är beroende av dig, ditt engagemang och dina idéer för att tillsammans driva SiS IT-utveckling framåt.

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning som dataingenjör eller motsvarande.
• Goda kunskaper i databasutveckling på nyare versioner av MS SQL Server.
• Goda kunskaper i systemutveckling på Microsoft .NET plattform (Visual Studio, C#, ASP .NET Core, ASP .NET WebAPI och Entity Framework Core).
• Goda kunskaper i front-end utveckling (HTML, CSS, JavaScript, React.js, Node.js och MaterialUI).
• Goda kunskaper i hantering av källkod (Git och NuGet).
• Erfarenhet av Quality Assurance (t.ex. enhetstester och automatiska UI tester).
• Goda kunskaper i utvecklingsprinciper (t.ex. TDD, versionshantering och Design Patterns) Du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift. Meriterande:
• Erfarenhet av agil utveckling med scrum och kanban.
• Kunskaper i Jira och Microsoft TFS.
• Erfarenhet av Hangfire.
• Erfarenhet av att arbeta som mjukvaruarkitekt.
• Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid


Ansökan
Ansök senast: 2019-09-24 Referensnummer: 2.9.1-3420-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Henrik Oscarsson
Enhetschef
010- 453 41 33

Fackliga företrädare
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06
 

Mikael Bergkvist
SEKO
010 - 453 41 87

Taina Niskala
Saco
010-453 40 35

Liknande jobb

Liknande jobb