Scania

Systemarkitekt för fordon till fordon kommunikation

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 13 september 2019
Stängs
den 1 oktober 2019
Ref:
20191965
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi arbetar i framkant av omställningen mot intelligenta transportsystem med en teknik som möjliggör hållbara och säkra transporter! Vill du vara med?

Intelligent Transport System (ITS) kan bestå av en platoon, ett logistikcenter eller en hel stad där fordon samt infrastruktur ska koordineras på ett intelligent sätt för att eliminera slöseri samt öka trafiksäkerhet.

Gruppen "Vehicle to Everything (V2X) Communication for Collaborative Awareness" är en del av ITS-sektionen och vår uppgift är att möjliggöra för fordon att samverka via radiokommunikation. Exempel på detta kan vara platooning, koordinering i en korsning eller att varna omgivande trafikanter för fara. Utöver det används radiokommunikationen även mellan fordon och infrastruktur, till exempel för att informera fordonet om den optimala hastigheten för att få en grön våg, det vill säga undvika onödiga inbromsningar samt accelerationer.

Uppdraget
Nu söker vi en arkitekt till teamet. Vi arbetar agilt och produktcentrerat och hos oss tar hela utvecklingsteamet som du ingår i ansvar för leveransen. Baserat på detta jobbar vi mycket med parprogrammering för att dela kompetens och stötta varandra. Teamet stöttar även produktägaren med strategi- och roadmaparbete och ansvar gemensamt för arkitektur, utveckling, testning och deployment. Inom gruppen jobbar vi både med forskning och utveckling men har ett tydlig mål att leverera vår produkt till kunden.

Din Profil
Vi söker dig som kombinerar mjukvaruutveckling och arkitektur med den innovativa attityden hos en ingenjör. Är du en lagspelare som delar med dig och visar intresse för andra och som kan och vill vara med och bygga ett stark team? Sök då denna tjänst!

Vi hoppas du har erfarenhet eller stark intresse inom:

  • C++ (11/14/17) och embedded Linux
  • Mjukvara och systemarkitektur i en realtid automotive miljö
  • Utveckling av multi-threaded applications
  • Att producera högt kvalitativ kod som är produktions-redo och testat
  • System Security
  • Agil mjukvaruutveckling och deras metoder som CI/CD, TDD, SCRUM och andra liknande moderna metoderDu är en person som har en förmåga att se och förstå helheten och du tror på att du kan leverera mer i ett team - helheten är större än sina delar.


Du har en examen som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande erfarenhet.

Vi strävar efter en blandning av personligheter, erfarenheter och kompetenser och ser gärna att du hjälper till att bidra till ökad mångfald i gruppen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett intressant och utmanande jobb där det finns gott om utrymme för nya idéer. Vår företagskultur kännetecknas av öppenhet, mångfald och respekt för individen. Anställda är vår viktigaste resurs, så vi investerar i att utbilda våra anställda och ge dem möjlighet att bredda sina färdigheter för att kunna växa med oss.

Förutom personliga och professionella utvecklingsmöjligheter, erbjuder vi förmåner som företagsbil, ömsesidig bonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerade priser och mycket mer. Om du bor i Stockholm erbjuder vi en direktbussförbindelse mellan Stockholm och Södertälje, Scania Job Express.

För mer information
Kontakta gärna Johannes Joch, gruppchef, tfn +46 8 553 521 89

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 29 september. Ansökan ska innehålla cv samt relevanta betyg/intyg.

Urval kommer göras löpande under ansökningstiden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb