Scania

Test Engineer - Environmental Testing & Electromechanics

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 16 september 2019
Stängs
den 18 oktober 2019
Ref:
20192892
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gruppen Environmental Testing and Electromechanics ansvarar för att kvalitetssäkra elektriska, elektroniska och elektromekaniska hårdvaruartiklar genom bl.a. miljötålighetsprovning. Till vår hjälp har vi ett stort modernt laboratorium av mycket hög klass och vi söker nu en ingenjör till vår grupp. Hos oss kommer du få god kunskap om de artiklar du provar och tidig kontakt med ny teknik och kollegor på andra grupper som tillsammans med dig är med och utvecklar tekniken. Beroende på intresse finns bra möjligheter att såväl bredda som fördjupa sig inom specifika teknik- och provområden. Du kommer från start vara med och förbättra våra arbets- och provmetoder som del i en ständigt lärande grupp. Klimatet hos oss präglas av ett prestigelöst förhållningssätt, kort och gott är vi en social grupp med stort intresse för teknik.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp som kännetecknas av hög och bred kompetens, eget driv och mycket nära samarbete där vi ständigt lär av varandra. Utbildningsbakgrunden hos oss är blandad med civilingenjörer, doktorer och högskoleingenjörer med olika bakgrund.

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:

Provning av elektriska och elektromekaniska artiklar.

Samarbete med utvecklare och uppdragsledare

Analys och rapportering av provresultat

I samråd med andra utvecklare sätta sig in i provbehov och specificera miljötålighetskrav

Analys av fältrelaterade problem och artiklar

Din profil

Vi söker en person med civilingenjörs- eller doktorsexamen troligen inom teknisk fysik eller elektroteknik med intresse för både praktiskt arbete och analys. För att fungera på ett bra sätt i rollen krävs förmågan och viljan att arbeta praktiskt och teoretiskt och att du kan dokumentera provresultaten i en provrapport. Personen vi söker är drivande, analytisk, praktisk och flexibel. Goda kunskaper inom elektronik och elektromekanik behövs. Eftersom en del av vårt ansvar är belysningsartiklar är intresse och kompetens inom optik, material- och LED-teknik, meriterande.

Låter ovanstående som något för dig?

För mer information

Kontakta gärna Jon Lindholm, gruppchef EPVA, 08-553 891 36.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb