IT-upphandlare

Rekryterare
Malmö Stad
Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 17 september 2019
Stängs
den 6 oktober 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 28 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Arbetet på enheten bedrivs utifrån en kategoristyrd arbetsmetod.

Vi söker nu en affärsinriktad IT-upphandlare med kommersiellt driv.
 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och i många ärenden även aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Vi söker personer med erfarenhet av inköp av IT-relaterade varor och tjänster och som har ett intresse för komplexa affärsprocesser. Du kommer vara länken mellan verksamhet och teknik och arbetet förutsätter ett bra samarbete bl.a. med IT- och digitaliseringsfunktioner på Malmö stads förvaltningar och centrala IT. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en innovativ och strukturerad ansats.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning inom ekonomi/juridik/teknik eller avslutad eftergymnasial utbildning förslagsvis på IT-området samt har ett genuint intresse för IT-produkter och tjänster. Inköps- eller upphandlingserfarenhet liksom erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor är meriterande. Meriterande är också om du har arbetat i de IT-system vi använder oss av på upphandlingsenheten (Raindance/Marknadsplatsen och Visma TendSign).

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Du måste tycka om att driva dina ärenden självständigt samtidigt som du måste tycka om att leda arbetsgrupper inom dina projekt och att arbeta i olika sammansättningar av kompetenser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.
 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 1
 

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-06
Referensnummer: 102-19 IT-upphandlare
 

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Harald Nilsson
  • SSR
  • 040-341195
  • Vision Malmö
  • Vision
  • 040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Kontakta oss

För mer info om ett jobb du söker, se kontaktuppgift i respektive jobbeskrivning.